Conner Rousseau stapte op omdat het echt niet anders kon

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Schotse hoofdstad engageert zich voor veganisme

Simon Segers

Edinburgh heeft als eerste Europese hoofdstad het Plant Based Treaty ondertekend. Hiermee communiceert het stadsbestuur een belofte tot inzet om plantaardige diëten te promoten en de erkenning dat “de consumptie van vlees- en zuivelproducten moet dalen om de klimaatdoelstellingen te bereiken”.

Het Plant Based Treaty is een aanvulling op het klimaatakkoord van Parijs uit 2015. Het is een verdrag dat onder andere komaf wil maken met veehouderij, slachthuizen en ontbossing. Aanhangers vragen concreet dat dierlijke voeding ontmoedigd wordt in het onderwijs en verder dat ziekenhuizen, woonzorgcentra, scholen en andere overheidsinstituten veganistische maaltijden zullen serveren.

Win-win-win

Gemeenteraadslid Steve Burgess (Scottish Green Party) bracht het verdrag reeds in maart vorig jaar naar het stadsbestuur van Edinburgh. Hij spreekt van een “win-win-win voor de maatschappij” omwille van de “kleinere ecologische impact en diverse gezondheidsvoordelen van plantaardig voedsel”. “De gemeenteraadsvoorzitter zal nu een brief richten aan de eerste minister om de Schotse regering aan te moedigen om ook hun steun uit te spreken voor een Plant Based Treaty waarover op mondiaal niveau moet worden onderhandeld”, aldus Burgess.

De Schotse hoofdstad is ondertussen al de 20e stad die het verdrag ondertekent. Zij sluiten zich onder meer aan bij Los Angeles en 15 verschillende Indiase steden. India kent de grootse populatie vegetariërs ter wereld; naar schatting één op drie inwoners eet nooit vlees.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/03/stadsbestuur-beslist-helft-eetstanden-op-gentse-feesten-verplicht-vegetarisch/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Schotse hoofdstad engageert zich voor veganisme”

Plaats een reactie

Delen