Stemming stikstofdecreet uitgesteld naar volgend jaar: voltallige oppositie vraagt advies Raad van State

De voltallige oppositie vraagt een bijkomend advies van de Raad van State. Photonews

Uncategorized

VIDEO: Dutroux blijft ook in de gevangenis persona non grata

Wannes Neukermans

Op beelden die sinds dit weekend op TikTok circuleren, is te zien hoe Marc Dutroux in de gevangenis wordt uitgescholden door andere gevangenen. Tijdens zijn dagelijkse wandeling kreeg hij ook onder andere een wc-borstel naar zijn hoofd geslingerd. Dutroux zit al meer dan 25 jaar geïsoleerd in de gevangenis.

Dutroux is op de beelden – gefilmd door een andere gevangene vanuit zijn cel – te zien terwijl hij alleen rondwandelt en opwarmingsoefeningen doet op de binnenkoer van de gevangenis. De andere gedetineerden schelden hem de huid vol, waarop Dutroux boos reageert.

Paria

De beelden dateren van de zomermaanden maar werden pas zaterdag op TikTok gezet. Intussen zijn ze al meer dan een miljoen keer bekeken. Het is niet toegelaten om een gsm te hebben in de gevangenis, maar toch slagen veel gedetineerden er in een binnen te smokkelen.

(Lees verder onder de video.)

https://www.tiktok.com/@rgd_555/video/7188519484448050437?_r=1&_t=8Z3J1Ty4mlZ

Volgens advocaat Bruno Dayez is het deels de schuld van het gevangeniswezen dat Dutroux na 25 jaar nog steeds zo behandeld wordt. “De administratie van het Gevangeniswezen heeft nooit geprobeerd om mijnheer Dutroux een plaats te laten vinden tussen de andere gevangenen. Omdat ze zogezegd zowel de veiligheid van mijnheer Dutroux, als van de rest van de gevangenis moesten garanderen, hebben ze hem altijd geïsoleerd gehouden. Daardoor is hij nu zelfs in de gevangenis een paria. Hij is het prototype geworden van het absolute monster. Het kleinste detail van hem, blijft de menige mobiliseren.”

Dutroux werd in 2004 tot levenslag veroordeeld voor de ontvoering en de moord op Julie Lejeune (8), Mélissa Russo (8), An Marchal (18) en Eefje Lambrecks (17). Sabine Dardenne (12) en Laetitia Delhez (14) overleefden de ontvoering.

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “VIDEO: Dutroux blijft ook in de gevangenis persona non grata”

  1. Gevallen als Dutroux tonen aan dat de doodstraf nooit had mogen afgeschaft worden. De meesten werden destijds naar levenslang omgezet maar hier had het moeten worden uitgevoerd. Helaas is een rationeel gesprek hierover vandaag onmogelijk.

  2. Inderdaad, zo’n gevallen kosten ons alleen nu al 25 jaar veel geld.
    Hetzelfde zal het resultaat worden met de terreur gevallen van Brussel. Met nog bijkomend risico op gijzelingen voor vrijlating.

Plaats een reactie

Delen