Bouchez hekelt discriminatie bij Jong Ecolo: "Woke schandaal bij Ecolo blijft groeien"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Photo News

Uncategorized

Volgens Bouchez (MR) bereikt Vivaldi vandaag nog akkoord met Engie

Wannes Neukermans

Volgens MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez bereikt de federale regering vandaag nog een akkoord met Engie over de verlenging van Doel 4 en Tihange 3. Normaal moest dat al op 31 december gebeuren, maar over de factuur van de berging van het kernafval raakte men het niet eens. Volgens Bouchez zal de Franse energiereus ook een deel van de kosten moeten dragen.

De federale regering had de deadline voor een akkoord gesteld op 31 december, maar dat lukte niet omdat er onvoldoende duidelijkheid was over de kosten voor de berging van het nucleair afval. Volgens MR-voorzitter Bouchez zal Engie minstens een deel daarvan betalen.

“We staan op enkele centimeters van de eindmeet, op enkele uren van een akkoord met Engie”, kondigde Bouchez aan in een videoverbinding met ‘De zevende dag’. “De deadline was 31 december, vandaag zijn we 39 december”, lachte hij. VRT-bronnen bevestigen dat ook De Croo stelt dat een akkoord in de maak is.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/01/bert-wollants-n-va-wil-commissie-energie-met-spoed-bijeenroepen-na-nieuwe-gemiste-deadline/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen