N-VA wil taalwet in zorgsector gerespecteerd zien: "Ofwel aantal Nederlandstaligen omhoog, ofwel Franstaligen op taalcursus"

Brussels ziekenhuis. Shutterstock

Cultuuroorlog

Amerikaanse bedrijven dumpen massaal diversiteits- en inclusiepersoneel

Simon Segers

DEI-jobs (Diversiteit, gelijkwaardigheid en inclusie, red.) verdwijnen aan een recordtempo in de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een onderzoek bij 600 bedrijven van Revelio Labs, een firma gespecialiseerd in de data-analyse van personeelsbestanden.

In de laatste 6 maanden hebben ruim 300 DEI-personeelsleden die bedrijven verlaten. Amazon is koploper met 16 vertrokken medewerkers, maar ook Twitter en Nike stellen het met respectievelijk 7 en 5 diversiteit- en inclusie-experts minder. Twitter zou ondertussen zelfs het team van 30 DEI-leden gereduceerd hebben tot twee. “Rekening houdend met de kleine omvang van de meeste DEI-teams – de mediaan van de geanalyseerde bedrijven is 3 – komt deze uitstroom waarschijnlijk neer op de verdwijning van volledige diversiteitsteams”, aldus Revelio Labs.

Ook het aandeel niet-blanke werknemers dat wordt aangeworven is in dalende lijn. Volgens de data gaat het om bedrijven als TripAdvisor, American Airlines en Walmart, waar sprake is van dalingen tussen 3 en 7 procent. “Die afname is niet verwonderlijk dankzij de disproportionele impact van ontslagen op DEI-werknemers”, staat te lezen in het verslag van het bedrijf.

“Een slecht teken”

Ondanks hun specialisatie in data-analyse aarzelt Revelio Labs niet om de evolutie als “een slecht teken” te bestempelen. “Waarom is het massale vertrek van DEI-talent zo’n slecht teken? Ten eerste signaleert dat de mate waarin die bedrijven diversiteit en inclusie als prioriteit zien voor de toekomst. Belangrijker is echter dat bedrijven met DEI-teams doorgaans een hogere vertegenwoordiging van Aziatische, zwarte en Zuid-Amerikaanse werknemers hebben dan bedrijven zonder DEI-teams.” Revelio meent verder ook dat DEI-teams de moraal van de werknemers positief beïnvloedt. “Bedrijven met DEI-teams ervaren hogere niveaus van voldoening onder hun werknemers met betrekking tot cultuur en waarden, diversiteit en inclusie, en het bedrijf in het algemeen”, besluit het verslag.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/06/elon-musk-ontslaat-leider-lgbtqi-organisatie-en-hoofd-diversiteitsteam/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “Amerikaanse bedrijven dumpen massaal diversiteits- en inclusiepersoneel”

  1. Het doel van een Onderneming is immers “winst maken” om die aan de aandeelhouders te kunnen uitkeren en zeker niet politiek-correct geld te verbrassen aan die volkomen overgesubsidieerde Barmhartigheidsindustrie !

Plaats een reactie

Delen