Belastingaangifte wordt genderneutraal: "Fiscaliteit moet zich aanpassen aan onze samenleving"

Vincent Van Peteghem en Alexander De Croo. Photo News

Uncategorized

Belastingaangifte wordt genderneutraal: “Fiscaliteit moet zich aanpassen aan onze samenleving”

Anton Schelfaut

De federale regering is er dan toch in geslaagd om een fiscale hervorming te realiseren. Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) maakt de belastingaangifte genderneutraal.

De hervorming heeft betrekking op de belastingaangiften van gehuwde of wettelijk samenwonende koppels met een verschillend geslacht. Op hun aangiften zullen vanaf dit jaar de gegevens van de man niet meer systematisch voor die van de vrouw staan. Voortaan wordt die volgorde immers bepaald op basis van de leeftijd van de belastingplichtigen. De oudste wordt het eerst vermeld in de linkerkolom.

Minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) gaat met deze hervorming in op de vraag van verschillende maatschappelijke organisaties om de neutraliteit van de aangifte te verzekeren. “Onze fiscaliteit moet zich aanpassen aan onze samenleving. Dat is de inzet van de fiscale hervorming, maar is ook belangrijk voor de fiscale administratie en de fiscale documenten”, reageert hij in een persbericht.

538.180 aangiften

Enkel koppels met een verschillend geslacht waarbij de vrouw ouder is dan de man zullen hun aangifte zien wijzigen. De fiscale administratie becijferde dat de hervorming een impact zal hebben op 538.180 aangiften, of 23 procent van alle gezamenlijk belastbare dossiers. De FOD Financiën zal de getroffen belastingplichtigen tijdig informeren over deze wijziging om eventuele vergissingen te vermijden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Belastingaangifte wordt genderneutraal: “Fiscaliteit moet zich aanpassen aan onze samenleving””

Plaats een reactie

Delen