Uncategorized

Belg gearresteerd in Roemenië voor steun aan Hezbollah

Wannes Neukermans

Een 58-jarige Belgisch-Libanese man, Mohammad Bazzi, werd afgelopen vrijdag gearresteerd op de luchthaven van Boekarest. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van Justitie. Hij wordt ervan verdacht financiële steun te hebben verleend aan Hezbollah. De Amerikanen hadden een beloning van maximaal 10 miljoen dollar uitgeloofd voor informatie die zou leiden tot zijn arrestatie.

De verdachte werd bij aankomst op de luchthaven meteen gearresteerd. Hij zal worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij tientallen jaren gevangenisstraf riskeert, aldus aanklager Breon Peace. “Hij dacht dat hij in het geheim honderdduizenden dollars van de Verenigde Staten naar Libanon kon smokkelen. Zijn arrestatie vandaag bewijst dat hij het mis had”, zei hij.

Hezbollah

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft Bazzi al in 2018 aangewezen als een terrorist vanwege zijn vermeende steun aan de activiteiten van Hezbollah, een Libanese sjiitische politieke beweging die gesteund wordt door Iran en door de Verenigde Staten en verschillende andere landen als terroristisch wordt beschouwd. De verdachte wordt ook beschuldigd van witwassen.

Mohammad Bazzi wordt door de Amerikaanse justitie beschreven als een “sleutelfinancier van Hezbollah” die de Libanese partij zou hebben voorzien van miljoenen dollars die waren verzameld door bedrijven in België, Libanon, Irak en West-Afrika. Deze bedrijven staan ook sinds 2018 op sanctielijsten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Belg gearresteerd in Roemenië voor steun aan Hezbollah”

  1. Wanneer gaan de VSA de FBI eens naar België sturen om te neuzen in het enigma over “de bende van Nijvel”? Die terroristen zitten nog altijd niet de tralies. Hoe zou dat komen en waar zitten ze dan? Door wie worden ze beschermd? Een tip, het boek lezen van Hilde Geens:” Het complot van de stilte -Hoe de zaak François leidde tot de Bende van Nijvel”. Heeft de toenmalige regering de Rijskwacht afgeschaft om sporen uit te wissen? De corrupten gewoon een ander uniform geven en vervolgens over gaan tot de orde van de dag. 27 moorden die onder de radar blijven? Kun je dat maken zonder medeplichtigheid op het hoogste niveau? Het systeem met megacoalities lijkt mij een middel om de corruptie binnen de regering te bevorderen en/of aan te moedigen. Het machtscentrum versterken door de oppositie te verzwakken.

Plaats een reactie

Delen