Belgische regering verdeeld over Europese grensmuur: “Vivaldi blijft hopeloos achterophinken”

Barbara Pas. Photo News

Uncategorized

Belgische regering verdeeld over Europese grensmuur: “Vivaldi blijft hopeloos achterophinken”

Anton Schelfaut

België zal zich op de EU-top over migratie niet uitspreken over een grensmuur rond Europa. Door verzet van de groenen en de PS is de federale regering er niet in geslaagd om een eensgezind standpunt te bepalen. Dat veroorzaakt wrevel bij Barbara Pas, fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer.

De staatshoofden van de 27 lidstaten van de Europese Unie zitten vandaag samen voor een Europese Raad met op de agenda het Europese migratiebeleid. Van de 27 lidstaten pleiten er 13, waaronder Oostenrijk en Nederland, voor door de EU gefinancierde hekken en muren om de instroom aan te pakken.

In De Zevende Dag zei staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole De Moor (cd&v) afgelopen weekend dat hekken voor haar wel konden, “maar met een deur erin voor wie bescherming nodig heeft”. Toch zal de federale regering zich op de EU-top over migratie niet uitspreken over dit onderwerp omwille van de verdeeldheid bij de meerderheidspartijen.

Cd&v en de liberale partijen zien geen graten in het voorstel, maar de groenen en de PS liggen dwars. Vooruit zou met een dubbele tong spreken. De partij zou zich binnen de regering tégen het voorstel hebben gekant, terwijl ze zich in haar externe communicatie net een voorstander toont.

Barbara Pas, fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer, betreurt dat de Vivaldi-regering er niet in geslaagd is om een eensgezind standpunt in te nemen. “Overal in Europa rijpen de geesten over een Europese grensmuur, maar Vivaldi blijft hopeloos achterophinken”, hekelt ze. “Dat de asielcijfers in 2022 alle records braken en er nog steeds mensen op straat slapen, volstaat blijkbaar niet om de ernst van de situatie in te zien.”

Fort Europa

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken herinnert eraan dat zijn partij 14 maanden geleden al een plan met de naam ‘Fort Europa’ voorstelde. Een Europese grensmuur was een van de voorstellen die Vlaams Belang toen op tafel legde. “Wij pleiten er al langer voor om een ander pad in te slaan op vlak van asiel- en migratiebeleid. We hebben immers niet te weinig asielcentra, maar te veel asielmigratie en daarom moeten we een muur bouwen rond Europa”, besluit Van Grieken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Belgische regering verdeeld over Europese grensmuur: “Vivaldi blijft hopeloos achterophinken””

  1. Ps En vooral de groenen – kunnen nog 1 jaar spartelen (hopelijk vroeger) in hun psychopatisch vat – in de tijd van de Hippies(die eigenlijk iedereen gerust lieten) slikten ze Lsd, om vliegende paarden te zien , deze moderne hippies (die al hun gedachtengoed door een ander zijn strot duwen)hebben blijkbaar geen Lsd nodig om ze zo te zien vliegen

  2. En toch met 60% van bevolking, die 80% van de facturen betalen zijn er nog die denken dat ze iets voor het zeggen hebben in dit door de Franstaligen beheerste land. Maar iemand van Ovld moest per se premier worden (en vooral blijven) en een Vlaamse minderheid was daarbij zelfs geen probleem. Kijk wat er nu gebeurt, het overgrote deel van België is tegen die ongebreidelde economische migratie en een kleine minderheid zorgt voor de besluitvorming ze allemaal binnen te nemen en te onderhouden. Zelfde verhaal als het sluiten van de kerncentrales, ook zoiets totaal onlogisch en vooral ondemocratisch. Ik ben benieuwd naar de reactie van NVA, die zoals steeds eerst voor en dan tegen zal zijn. Hun standpunt in het Marrakesh pact was evenzo ambivalent.

  3. Volgens mij is heel Vivaldi tegen de muur met uitzondering van de ‘vlees noch vis partij’. De CD&V wil een muur met deuren ! Onderschat vooral de VLD niet, de clan Verhofstadt – die van de snel Belg wet – is er aan de macht.
    Uiteraard durven ze hun mening niet openbaar zeggen of ze zitten allemaal onder de kiesdrempel. Groen durft dit wel, maar dat kalf is al verdronken.

  4. Met hun eeuwige “enerzijds-anderzijds” visie zal de tot CD&V herschilderde CVP continu hun oude tjeefse wijn in nieuwe zakken blijven proberen te verpatsen op de electorale vogelmarkt
    Hun kraam staat tussen dat der anti-aanbaklaag pannen verkoop en het hamburger & pensen
    kot.

  5. Vlaanderen zal daarmee niet blij zijn omdat er dan nog rijkelijkere tricolore geldtransfers zullen afgeperst worden ter financiering van xenofiele traktaties uit Vlaams zweet gemolken.

  6. Naar verluidt zouden consumenten van veganistisch konijnenvoeder helpen “om ze zo te zien vliegen”, zowel UFO’s als de Klokken van Rome met hun paaseieren en de ooievaars met babies.

Plaats een reactie

Delen