Europese Raad wil EU-financiering voor grensmuren: "Stap in de goede richting"

Van links naar rechts: Tom Vandendriessche, Tom Van Grieken en Dries Van Langenhove. Photo News

Uncategorized

Europese Raad wil EU-financiering voor grensmuren: “Stap in de goede richting, maar…”

Anton Schelfaut

De staatshoofden en regeringsleiders van de 27 EU-lidstaten roepen de Europese Commissie op om initiatieven ter bescherming van de Europese buitengrenzen te financieren. Dat staat te lezen in de slottekst van de EU-top over migratie die gisteren plaatsvond in Brussel. Tom Vandendriessche, Europees Parlementslid voor Vlaams Belang, noemt die oproep een “stap in de juiste richting”, maar nuanceert: “Zonder een streng terugkeerbeleid blijft dit dweilen met de kraan open.”

De staatshoofden van de 27 lidstaten van de Europese Unie zaten gisteren samen voor een Europese Raad met op de agenda het Europese migratiebeleid. 13 lidstaten, waaronder Oostenrijk en Nederland, pleitten voor aanvang van de top al voor door de EU gefinancierde hekken en muren om de instroom aan te pakken. Nu volgt dus een gezamenlijke oproep van alle EU-lidstaten, al werden woorden als hekken en muren niet expliciet opgenomen in de slottekst.

In die tekst staat te lezen dat de Europese Raad “de Commissie oproept om maatregelen van lidstaten te financieren die rechtstreeks bijdragen tot de controle van de EU-buitengrenzen, net als tot de verbetering van de grenscontrole in belangrijke landen langs transitroutes naar de Europese Unie”. Die financiering moet ook “onmiddellijk” worden vrijgemaakt.

“Daar waar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, lange tijd en tot voor kort niet wilde weten van enige Europese financiering ‘van prikkeldraad en muren’, blijken nu de geesten onder druk van een aantal lidstaten gerijpt. Er is belangrijke tijd verloren”, reageert Europees Parlementslid Gerolf Annemans (Vlaams Belang).

Stap in de goede richting

Europees Parlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang) noemt de oproep “een stap in de juiste richting”. “Maar er bevinden zich nog steeds miljoenen illegalen in Europa, zonder een streng terugkeerbeleid blijft dit dweilen met de kraan open”, nuanceert hij.

Vandendriessche noemt de grensmuren een “eerder symbolisch begin” en pleit voor een echte paradigmashift. “De opvang moet in de eigen regio gebeuren, illegaliteit moet streng worden bestraft en er moet werk gemaakt worden van een sterk terugkeerbeleid”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Europese Raad wil EU-financiering voor grensmuren: “Stap in de goede richting, maar…””

  1. Volgend jaar verkiezingen en nu wat rechtse praat verkopen waar ze het Vlaams Belang voor verweten hebben. En de meerwaarde van de immigratie hebben ze nog nooit kunnen bewijzen want iets dat er niet is kan je ook niet bewijzen. Toen Trump om veiligheidsredenen een muur wilde bouwen stond de paus als eerste in de rij om te protesteren terwijl het vaticaan met een zes meter hoge muur omringt is. Natuurlijk willen deze mannen in vrouwenkleren niet dat men binnen kijkt want ze hebben wel degelijk iets te verbergen. Vele mensen in de EU hebben maandelijks nog geen 1.000€ om te WERKEN en ursula KRIJGT elke dag meer dan 1.000€, een schande en diefstal. EU afschaffen en met de miljarden winst kunnen de werkenden een beter beleid uit stippelen voor de mensen en niet voor de zakkenvullers zoals de eu parlementsleden.

  2. Toen Trump een betere grensmuur wilde werd hij uitgelachen en verketterd door de EU leiders!!?? Orban werd vanwege zijn grens hekken, waarmee hij de Balkan route afsloot door de EU uitgespuwd! Nu zovele jaren jaren later hebben ze in Europa (eindelijk) het licht gezien en willen de vreemdelingen- en asiel paradijzen geld van de EU voor hekkens en prikkeldraad! Kan het nog hypocrieter!!?? België zou België niet zijn moesten Ecolo/Groen en de PS niet dwarsliggen!!?? Vooruit met konijn Rousseau blaast tegelijkertijd koud en warm!!!

Plaats een reactie

Delen