Extinction Rebellion zorgt voor verkeershinder op Gentse stadsring

Schermafbeelding: Twitter.

Uncategorized

Extinction Rebellion zorgt voor verkeershinder op Gentse stadsring

Anton Schelfaut

Een honderdtal klimaatactivisten van Extinction Rebellion heeft zaterdagmiddag de stadsring van Gent geblokkeerd. Ze hinderden het verkeer uit protest tegen de subsidies van de Vlaamse en federale regering voor de fossiele industrie.

Een honderdtal klimaatactivisten van Extinction Rebellion begon in het Citadelpark, naast het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (SMAK), aan zijn ‘burgerlijke ongehoorzaamheidsmars’ over de Gentse Ring. Onderweg blokkeerden ze al zittend en picknickend verschillende kruispunten, waardoor er verkeershinder ontstond. Onder meer oud-minister Vera Dua (Groen) nam namens de Grootouders voor het Klimaat deel aan de mars.

Het was de eerste keer dat een dergelijke mars plaatsvond in Gent. Omdat hun eerdere legale marsen niet het gewenste effect hadden, zagen de organisatoren zich genoodzaakt om op illegale wijze te werk te gaan. Ze vroegen immers geen toestemming aan de politie voor hun actie. “Nu kiezen we onze route zelf en sturen we een krachtig signaal uit”, vertelde woordvoerster Katrien aan VRT NWS.

(Lees verder onder de tweet.)

Subsidies

Met hun ongeoorloofde actie willen de klimaatactivisten de subsidies van de Vlaamse en federale regering voor fossiele brandstoffen aan de kaak stellen. “België gaf 13 miljard euro subsidies of belastingvoordelen aan fossiele brandstoffen in 2019”, zegt een woordvoerder. “Dat moet stoppen. De regionale luchthavens zijn daar een goed voorbeeld van. Er zijn er drie, terwijl we ook nog eens Zaventem hebben. Voor elke euro die zij uitgeven, geeft de overheid er drie extra.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

9 gedachten over “Extinction Rebellion zorgt voor verkeershinder op Gentse stadsring”

  1. Bij mijn schoonfamilie is er zo ne gast die daar actief lid van is. Tijdens één van de bezoeken aan zijn vader-weduwnaar (die zelf met zijn eigen zoon zat te lachen) gaf die een demonstratie van middeleeuwse-zwaardvechten-poses. Toen konden we allen duidelijk zien dat die gast knettergek is.

  2. Betogen tegen fossiele brandstoffen om dan de dag erna met het vliegtuig te vertrekken naar Bali voor een ‘welverdiende’ vakantie. U las het eerder in Bild.
    Deze lui zijn volkomen geschift. Knettergek.

  3. Alle namen in een database steken en alles waar ze nu tegen strijden verbieden aan hen te verkopen, ze staan naakt in de kou buiten die extreem linksen. Zoals die snotneus anuna de wever die haat ecologische voetafdruk is 10 X die van een werkende mens, hypocrieten die extreem linksen.

  4. Als iemand 51km/u rijd waar je maar 50 mag krijgt hij een boete omdat hij een (zogezegd) gevaar zou zijn voor zichzelf en andere mensen. Als deze marginaliën in het midden van een drukke verkeersbaan gaan zitten sturen ze 30 agenten om het verkeer om te leiden zodat ze zelf niet in gevaar komen, iets waar ze heel bewust zelf voor gekozen hebben? Maar een boete? Ho maar, dan zijn we niet meer woke!

Plaats een reactie

Delen