INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid”

INTERVIEW. Bart Dochy (cd&v): “Dat stikstofdecreet van N-VA en Open Vld was ofwel kwade wil, ofwel domheid” - Photonews

Uncategorized

Francken (N-VA) haalt uit naar werkloze Eva Pauwels: “Profiteren van het systeem omdat het kan”

Simon Segers

Federaal Parlementslid Theo Francken (N-VA) heeft scherpe kritiek voor de sociale zekerheid en Eva Pauwels, de werkloze ex-vrouw van acteur Jacques Vermeire. “Voor mensen als Eva betalen wij meer dan 50% belastingen”, schreef hij in zijn blog Theo Tuurt.

Pauwels heeft twee kinderen met Jacques Vermeire en is een voormalige alcoholverslaafde. In een interview met Het Laatste Nieuws gaf ze toe dat ze volledig afhankelijk is van de financiële bijdragen van haar ex-man. “Ik leef van de alimentatie die Jacques me maandelijks schenkt en daar ben ik hem ontzettend dankbaar voor”, getuigde ze. “Jacques is echt een goed mens. Zijn bijdrage dekt de kosten voor mijn huur en onkosten. Maar voor restaurants, reizen of uitstapjes is er momenteel geen financiële ruimte. Dat is erg. Want ik ben gemotiveerd, heb twee poten aan mijn lijf en ben niet vies om mijn handen vuil te maken. Ik wil echt werken.”

Sociaal tarief in het gedrang

Ondanks een jobaanbieding blijft zij bewust werkloos, want dan komt haar sociaal tarief voor de energiekosten in het gedrang waardoor haar totale inkomen lager zou liggen dan nu. “Ik ben een fiere vrouw en een gever”, vervolgde Pauwels. “Met 500 euro extra uit een flexi-job zou ik heel graag wat grotere cadeautjes kunnen kopen voor mijn ouders en mijn kinderen. Of eens een groter feestje kunnen geven. Nu is dat allemaal kleinschalig. Echt waar. Ik zou zo graag eens tegen mijn kinderen kunnen zeggen: “Mama heeft gespaard. En we gaan eens een weekendje weg op mijn kosten.” Maar dat gaat niet. Het systeem laat dat niet toe.”

Retour du profitariat

“Voor mensen als Eva betalen wij meer dan 50% belastingen”, schreef Francken in zijn blog. “Profiteren van het systeem. Omdat het kan. Omdat deze linkse regering het mogelijk maakt, liberalen en christendemocraten incluis. ‘Le retour du coeur’ van de PS is de ultieme ‘le retour du profitariat’ nachtmerrie voor de hardwerkende Vlaming.”

Hij gaat verder met een anekdote over een brasseriebazin die haar beklag doet over de uitdaging om personeel te vinden vandaag de dag. “Op het OCMW krijgen ze hetzelfde. Het leefloon en de dop zijn veel te hoog geworden. En dan dat sociaal tarief daar nog bij… Mensen willen niet meer gaan werken. Dat kan toch gewoon niet meer!?”, vertelde de bazin hem. “Misschien moet Eva Pauwels daar maar eens gaan werken. Ze zal het vanzelf warm krijgen. Sociaal tarief overbodig. Adres op eenvoudig verzoek te verkijgen”, besloot Francken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

13 gedachten over “Francken (N-VA) haalt uit naar werkloze Eva Pauwels: “Profiteren van het systeem omdat het kan””

  1. Er moet meer controle komen op mensen met allerhande steun en dan vooral op werklozen. Veel geld komt dan ook terecht bij mensen die eerst alles goed uitzoeken vooraleer ze een stap zetten naar de arbeidsmarkt. De wetgever zorgt er zelf voor dat zoiets al te gemakkelijk kan. Dankzij de informatica moeten we toch al een groot deel van dat profitariaat kunnen blootleggen ? Maar bepaalde partijen willen dat nu eenmaal niet om electorale redenen.

  2. Mijnheer Francken, ik betaal ook 50% belastingen alhoewel ik in Hongarije woon! Voor ik vertrok zag ik regelmatig aan de bushalte enkele wandelende brievenbussen staan met ettelijke koters! Zij waren goed voorzien van oren en poten dus ik ben er zeker van dat zij ook konden werken zoals zovele Vlamingen doen!

  3. Zonder Eva Pauwels te willen verdedigen, in tegendeel, denk ik dat Francken de belastingsdruk op werknemers en werkgevers meer kan drukken door de ongelofelijke migratie en -assimilatie kosten , de nutteloze kosten voor het “soft” onderwijs -en overheidsdisfunctie, de kosten ten gevolge van de woke-, de klimaat- en de Stikstofidiotie en de zinloze energietransitie aan te pakken en minstens in vraag te stellen.

  4. Op alle vlakken is dit een KUTLAND! Dat het zover is kunnen komen is alleen maar dankzij slinkse zakkenvullers zonder visie en machtsgeile postjespakkers uit liberale en christendemocratische hoek.

  5. Het was nochtans de nva die de mensen langer laat werken en meer belastingen laat betalen ipv iets tegen zulke wanpraktijken te doen? Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gecashed maar de schaapvaart mag blijven vervuilen, intercommunales belasten wat onze energiefactuur al met 200 miljoen € deed stijgen enz. nu warm en koud tezamen blazen. nva moet eerst zijn stal eens uitkuisen. Hendrik Vuye en Veerle Wouters verlaten nva,
    Siegfried Bracke krijgt elk jaar 18.000€ van Telenet,
    schandaal exit JM Dedecker,
    Kim Geybels drugstrafiek,
    Herent Astrid Pollers en Christophe Lonnoy subsidiefraude
    Melikan Kuçam visumfraude,
    Haaltert Veerle Baeyens machtsmisbruik,
    Zoersel Verstreken afluisterpraktijken en corruptie Rik Schenck diefstal koper, Hamme Chris Thierens sexschandaal
    Pol Vandendriessche en Walter Capiau ook sexschandaal
    Sint Truiden Jelle Engelbosch corruptie,
    Kris Van Dyck Dessel uitkeringsfraude voor een prostitué,
    Antwerpen LEZ zone al 50 miljoen € gestolen van de burger
    Door nva vennootschapsbelasting op intercommunales ingevoerd en kost ons 200 miljoen € per jaar.
    Koen Kennis Antwerpen ontelbare mandaten,
    Bart Lambrechts Limburg 45 mandaten,
    bart de wever 4 vetbetaalde jobkes
    Luc De Keuleneer 16 mandaten
    Michael Frielich, 2 verschillende nummerplaten om vals te spelen bij trajectcontroles

  6. het stuit tegen de borst dat een ex-vrouw van een miljardair durft stellen dat ze van een leefloon leeft,aan haar kleding is het niet te zien.Graaien omdat het kan en die uitspraak van Eva doet J V geen goed,zelfs na de scheiding bekakt ze hem nog,.Slecht voor de carrière van Julie en Maxim..Bert,een systeem dat al decennia bestaat kun je niet wegtoveren op 3 jaar(2015-2018 NVA)wanneer er zelfs tegen gewerkt wordt door partners,dewael en peeters,daarom moeten we bij een volgende regering twee partijen kiezen,NVA-VB,met 65-70 zetels,al de rest is bullshit.

  7. Theo, moet je even herinneren aan wat NVA met haar Vlaamse regering de afgelopen 3j ons gekost heeft? Kies maar: Wegenbelasting verhogingen, oldtimer belastingen X2,5, Pickup belastingen biv inschrijvingen die astronomisch hoog zijn, verhogingen registratierechten 2de verblijven, verhogingen energietaksen voor een gewoon gezin 100€ (Turteltaks opnieuw ingevoerd), verplichten EPC met alle kosten eraan verbonden, verplichten asbest certificaat voor gewone woningen ongeveer 500€, verhogingen verdeelrecht, opleggen van onmogelijke bijna jaarlijks wijzigende isolatie waarden en dus kosten, betonstop voor particulieren niet voor bedrijven, tientallen boete robotten met trajectcontroles, verlagen snelheidsbeperkingen tot absurde situatie als begrotingsmiddel, explosieve toename zorgkosten en halvering van toelagen, verdubbelen van de zorg”verzekering” en zware boetes als je die niet betaalt ook al leef je permanent in het buitenland, M decreet fiasco met als gevolg dat we onderaan de lijst van wiskundigen en wetenschappers bengelen, want “iedereen” moest mee, veelvoud van bijhorende kosten voor het onderwijs, zeer grote toename ambtenaren, successie rechten worden niet aan gepast, grondwater polemieken, ontbossing kan voor bedrijven, boompje verwijderen niet voor particulieren, terugdraaiende teller afschaffen en digitale meter door de strot jagen onder het mom van “de EU” en het “grondwettelijk hof maar wat niet in Wallonië of Brussel wordt toegepast (tous ensemble! En Belgique?), capaciteitstarief weer enkel voor Vlamingen, Pfos idiotie, ventilus dat persé bovengronds moet omdat Elia zegt dat dit 3.5Mia meer zal kosten waar effectieve werken in Duitsland van deze magnitude uitwezen dat de kosten boven en ondergronds gelijk zouden zijn, honderden windmolens vergunt en geplaatst zonder Milieu effectenrapport (probeer dat eens te doen als gewoon bedrijf), indexeren van de belastingschalen KI, niet indexeren van erfenisbelastingen om meer binnen te halen, woonbonus van onze kinderen afgenomen, El kouakibi zaak op de lange baan en subsidies worden gewoon opgelijst en zelf nog verhoogd aan al wie de juiste politieke kaart had, mest plan en stikstof plan alleen in Vlaanderen om onze boeren te weg te pesten, autokeuring debacle en oldtimerkeuring en recentelijk motokeuring, LEZ zones als pestmaatregel en “mobiliteitsoplossing” en ik kan nog wel even doorgaan…Dus ik denk dat Eva mij een heel pak minder heeft gekost dan u en uw regering.

  8. Hugo ,hier niet ver van mij woont er ook zo’n “boite postale” die hier al jaren woont en ’s morgen haar ‘koters” naar school brengt ’s middags die gaat halen en terug brengt en om 16u opnieuw van de partij is telkens met “pouchette” en nog 2 andere koters op een fietsje …Andere ouders hun kinderen zitten in-tussen in de opvang van het schooltje! Dus die brievenbus heeft bijna een full time job met op en en af te wandelen naar de school!

  9. Heb kortelings een gebouw met acht appartementen en enkele studio’s te koop gezet. Ondanks het feit dat het volledige gebouw in een keer gebouwd en ingericht is met overal dezelfde materialen dient van elke wooneenheid een apart EPC en asbestattest gemaakt te worden (plus eentje van de algemene delen). Een hoop ‘zever’ en kosten ruim boven de tienduizend, en vermits de nieuwe eigenaar volledig gaat strippen en herinrichten gewoon een verdoken belasting: BTW 21% en twee derde van het restbedrag gaat als inkomstenbelasting en soc lasten rechtstreeks naar de Staat. Ik weet nog niet wat ik met het geld ga doen maar ik weet wel dat het niet geïnvesteerd wordt in België.
    PS: GEEN ASBEST GEVONDEN.

  10. “Profiteren van het systeem. Omdat het kan. Omdat deze linkse regering het mogelijk maakt, liberalen en christendemocraten incluis”. Citaat Theo Francken. Klopt. Objectiviteitshalve eraan toevoegen dat de politici de grootste profiteurs zijn. In de gemeente las ik een verkavelingsvoorwaarde:”prioriteit voor kandidaten die bestuurslid zijn van een politieke partij”. Toen ik de lijst, via een interne bron, ging napluizen kwam ik terecht bij een lokale N-VA kandidaat. Conclusie het lijstje van Theo heeft nood aan een update.

Plaats een reactie

Delen