Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Uncategorized

Franse burgemeester neemt ontslag wegens aanhoudende bedreigingen van dierenrechtenactivisten

Simon Segers

Thierry Levasseur, burgemeester van het dorp Lihus in het Franse departement Oise, heeft zijn mandaat neergelegd omwille van niet-aflatende intimidatie en bedreigingen door dierenrechtenactivisten. Op sociale media deden geruchten de ronde dat hij verantwoordelijk is voor een geval van zware dierenmishandeling.

De heisa barstte in mei vorig jaar los nadat een inwoonster van Lihus haar hond opgeknoopt in een schuur had aangetroffen. Zij beschuldigt de voormalige burgemeester ervan de verantwoordelijke opdrachtgever achter de daad te zijn, omdat hij de vrouw eerder zou gezegd hebben dat ze zich “van haar honden moet ontdoen”. Levasseur ontkent de aantijgingen en beweert dat hij haar slechts had aangesproken in het kader van overlast. “Ik heb de honden nooit verboden om te blaffen, maar de eigenaars gevraagd om de buren niet de hele dag lang te storen.”

Dreigementen uit het hele land

Toen de vrouw haar beschuldigingen openbaar maakte op sociale media kreeg de burgemeester de volle laag. “Iedereen kreeg er lucht van”, getuigde hij in Le Parisien. “Mensen uit heel Frankrijk probeerden mij te telefoneren, ze stuurden mails en doodsbedreigingen en haalden het incident met de hond aan zonder enige kennis over de affaire. Enkelen vertelden me dat ze mijn huis zouden afbranden en ze bedreigden mijn familie.”

Uiteindelijk bereikte de zaak ook dierenrechtenorganisaties, die gretig deelnamen aan de lasterpraktijken. De activisten waren overtuigd dat Levasseur “een hondenbeul in dienst had” en dreven het zo ver dat hij na 11 jaar burgemeesterschap zijn sjerp neerlegde. “Het wordt steeds ingewikkelder voor burgemeesters. Van de ene op de andere dag kun je het doelwit worden van iedereen, voor van alles en nog wat”, verklaarde Levasseur.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen