Federale regering geeft bijna 300 miljoen euro extra aan “socialistische investeringsenveloppe” Beliris

Cieltje Van Achter. Belga

Uncategorized

Geen prijs voor ‘meest politiek incorrecte groep’ op Aalst carnaval dit jaar: “De stoet was te braaf”

Wannes Neukermans

Het ‘Kommetee tot Behaad van den Aftelkalender’ (KBA) zal dit jaar geen prijs uitreiken voor de meest ‘politiek incorrecte groep van de stoet op Aalst carnaval. “De stoet was te braaf”, zegt Lieven Goubert, één van de organisatoren.

KBA verkoopt jaarlijks een aftelkalender voor Aalst carnaval, en met de opbrengst daarvan reikt de organisatie prijzen uit aan de drie beste groepen uit de stoet. Men voorziet een prijs voor de beste AKV, de beste OLG en het beste ‘politiek niet correcte thema’.

Dit jaar wordt er echter geen prijs voor meest politiek incorrecte groep uitgedeeld, meldt Goubert van KBA. “De stoet was te braaf”, zo zegt hij. Het geld dat normaal voor die prijs voorzien is, zal tussen de winnaars van de overige twee prijzen verdeeld worden. “Mensen durven niet meer door allerhande drukkingsgroepen: woke, Unia, de groenen, Ecolo, de Joodse gemeenschap…” Volgens hem durven de carnavalsgroepen steeds minder gewaagde onderwerpen aan te snijden. “Een gevaarlijke evolutie. Daarom hebben we besloten om dit jaar geen prijs uit te reiken.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/groenen-annuleren-vraag-over-racistisch-en-antisemitisch-aalst-carnaval/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “Geen prijs voor ‘meest politiek incorrecte groep’ op Aalst carnaval dit jaar: “De stoet was te braaf””

  1. Als de politiek incorrecte ruggengraat van het Oaljsters karnaval is gebroken, laat alle hoop varen. Voor de politiekers op de tribune moet men het niet laten en nog minder voor de veelal onzichtbare kwezels die lijden aan wokejeuk.

  2. Toen er nog met de Joden gelachen werd in de stoet in Aalst, durfde niemand de spot drijven met de Ali Akbar’s (hier groot geworden in West-Europa op kosten van de oorspronkelijke bevolking) en die in het Midden-Oosten de keel oversneden van de Westerse gijzelaars. Charlie Hebdo effect?

Plaats een reactie

Delen