Sander Loones (N-VA): “De begroting van Alexander De Croo is een totale ramp”

De begroting van De Croo is een totale ramp, vindt N-VA-Kamerlid Sander Loones. Eigen redactie

Uncategorized

Gewezen Braziliaanse president Dilma krijgt monsterloon als hoofd van BRICS-bank

Gastauteur

290.000 Braziliaanse reais per maand – dik 52.000 euro per maand: dat is het salaris dat gewezen Braziliaanse presidente Dilma Rousseff zal verdienen als hoofd van de BRIC-bank. Dilma is een beschermelinge en partijgenote van Braziliaans president Lula, en werd door hem voor gedragen voor deze functie. Haar loon ligt daarmee maar liefst 220 maal hoger dan het Braziliaanse minimumloon van 1.302 rs (234 euro).

De intussen 75-jarige Dilma werd vorige week door haar partijgenoot president Lula voorgedragen als het nieuwe hoofd van de Novo Banco de Desenvolvimento (NBD), die ontwikkelingsbank die beheerd wordt door de BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China en Zuid-Afrika). De NDB zit op een investeringsportefeuille van ongeveer 32 miljard dollar. Volgens de Braziliaanse krant “O Globo” blijkt uit de laatste balans van de instelling dat vorig jaar 4 miljoen dollar aan salarissen is betaald aan de zes leden van het topmanagement. Dat komt bij een gelijke verdeling neer op zo’n 290.000 rs of goed 52.000 euro per maand per persoon. Daarmee zou Dilma 6 maal zoveel verdienen als Lula zelf, die zichzelf nochtans een fikse loonsverhoging gaf van 31.000 naar 49.500 rs per maand.

Dat president Lula zijn socialistische partijgenote Dilma heeft voorgedragen als hoofd van de NBD, doet de wenkbrauwen fronsen. Tijdens haar presidentschap van 2011 tot 2016 kwam ze meermaals onder vuur te liggen door verschillende corruptieschandalen en werd ze beschuldigd van het overtreden van belastingwetten en het manipuleren van overheidsfinanciën, en werd ze uit haar functie ontzet.

Stijn Hiers
Over de auteur:

Stijn Hiers (Leuven, 1973) is historicus met een bijzondere interesse voor Latijns-Amerika en het Caraïbische gebied. Hij pendelt tussen Vlaanderen en de Braziliaanse staat Minas Gerais die zijn tweede thuis is geworden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/ecologische-misdaad-braziliaanse-regering-brengt-toxisch-schip-tot-zinken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Gewezen Braziliaanse president Dilma krijgt monsterloon als hoofd van BRICS-bank”

Plaats een reactie

Delen