Niets gestemd omdat te weinig Kamerleden komen opdagen

Leeg federaal parlement. Shutterstock

Uncategorized

Hendrik Bogaert (cd&v) wil alle bevoegdheden decentraliseren: “Vivaldi zonder hervormingen is gewoon paars-groen”

Wannes Neukermans

“Vivaldi zonder hervormingen is gewoon paars-groen”, zegt cd&v-Kamerlid Hendrik Bogaert. Hij is na Koen Geens de tweede federale volksvertegenwoordiger van cd&v die recent door de onmacht van de Vivaldi-regering om te hervormen ervoor pleit om een staatshervorming door te voeren. “Het beste alternatief is om alle bevoegdheden te decentraliseren”, meldt hij op Twitter.

Er is geen akkoord over de fiscale hervorming, geen akkoord over de pensioenhervorming, geen akkoord over een socio-economische hervorming en op communautair vlak gebeurt er – door sabotage van een Franstalig blok – ook niets. Het is nog maar de vraag of er deze legislatuur uiteindelijk grondwetsartikelen voor herziening vatbaar verklaard worden.

Regering doet niet wat ze belooft

“Wij hoopten dat Vivaldi zou bewijzen dat er wel nog dingen mogelijk zijn zonder staatshervorming”, vertelde Koen Geens daarover in De Zondag. “Ik wil met twee woorden spreken, maar voorlopig doet de regering niet wat ze beloofd heeft.”

Ook Kamerlid Hendrik Bogaert (cd&v) is die mening toegedaan. “Vivaldi zonder hervormingen is gewoon paars-groen”, zegt hij via Twitter. “Het beste alternatief is om alle bevoegdheden te decentraliseren. Geef Vlaanderen en Wallonië de kans tot een eigen actieplan, sterke economie en een sociale samenleving.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/koen-geens-cdv-als-vivaldi-niets-meer-klaar-krijgt-dan-is-staatshervorming-onvermijdelijk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Hendrik Bogaert (cd&v) wil alle bevoegdheden decentraliseren: “Vivaldi zonder hervormingen is gewoon paars-groen””

  1. Vivaldi is de meest linkse regering sinds tijden. Het kleinste kind wist op voorhand dat de broodnodige hervormingen niet worden verwezenlijkt. Hoe dom is cd&v geweest om in deze regering te stappen.

  2. Maar Hendrik toch, hij beseft niet eens met wie hij in een regering stapte. De PS heeft de voornaamste buit binnen : de minimum pensioenen, denkt die nu echt dat er nu nog hervormingen komen ? Misschien komen er nog enkele aanpassingen die als hervorming moeten doorgaan en niks te betekenen hebben. Hervormingen die een oplossing zijn voor het massale begrotingstekort komen er nooit. Deze zouden de Walen en Brusselaars teveel pijn doen en dat zijn PS bastions. Hoe dom kan je zijn ? Maar dromen mag altijd.

Plaats een reactie

Delen