Federale regering stopt gradueel met krantenconcessie: “Risico dat overheid schadevergoeding moet betalen”

Bevoegd minister De Sutter gaat zo snel mogelijk met de top van Bpost samenzitten. Photonews

Uncategorized

IN BEELD. Ontruiming kraakpand Paleizenstraat draait in de soep

Wannes Neukermans

Gisteren bleven meer dan honderd mensen achter na de mislukte ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat in Schaarbeek. De hele dag wachtten honderden bewoners – waarvan het grootste deel asielzoekers zijn die wettelijk gezien recht op opvang hebben – buiten op hulp en transport. Uiteindelijk moesten 250 mensen achterblijven.

Al snel werd pijnlijk duidelijk hoe onvoorbereid de instanties waren: ondanks eerdere tellingen waren er veel meer bewoners dan verwacht en konden die niet allemaal hulp krijgen. Vandaag (woensdag) volgt een nieuwe poging om het kraakpand te ontruimen, om de mensen die er recht op hebben een waardige opvangplaats te bieden.

Intussen raakte woensdagochtend bekend dat de hulpdiensten een overleden persoon aangetroffen hebben in het kraakpand. Het Brussels parket bevestigt het nieuws, maar over de exacte omstandigheden is nog geen informatie bekend.

Vintage Vivaldi

“Dit is wat er gebeurt wanneer een regering géén idee meer heeft wat te doen met een asiel- en immigratiecrisis”, reageert Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken op Twitter. “Het is goed dat dit kraakpand wordt ontruimd, maar de manier waarop is weer ‘vintage Vivaldi’: chaotisch en onvoorbereid.”

Een deel van het kraakpand is al volledig leeggemaakt en vrijwilligers zijn met de opkuis begonnen. De resterende bewoners van de Paleizenstraat zouden vandaag ergens anders plaats krijgen, indien ze daar recht op hebben.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1625531148255256577?s=20&t=UkOAyCU3UEYCO-16AGvRnA

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen