Alle grote wegenwerken in Wales geannuleerd door milieunormen

A470-snelweg in Wales (Shutterstock)

Uncategorized

Klimaatactivisten blij: Wales legt alle grote wegenwerken stil

Wannes Neukermans

Omdat ze te veel impact zouden hebben op het milieu, zijn alle grote wegenwerken in Wales geschrapt. Een “moedige en toonaangevende” beslissing volgens activisten, maar de bouwsector vreest voor jobverlies. Alle toekomstige wegenwerken zullen aan strikte milieunormen moeten voldoen, schrijft BBC.

Onder andere de derde Menai Crossing, een brug over de Menaistraat die het Welshe vasteland moest verbinden met het eiland Anglesey, komt er niet. Ook de ‘Red Route’ in Flintshire komt er niet. Die zou twee belangrijke snelwegen met elkaar verbinden om het verkeer vlotter te doen doorstromen. De kostprijs ervan zou rond de 300 miljoen pond zijn.

Strikte milieunormen

Deze, en alle andere grote wegenwerken zijn voorlopig geannuleerd nadat de regering van Wales besloten heeft om alle toekomstige wegen strikte normen op te leggen. Zo mag het aanleggen ervan niet zorgen voor extra CO2-uitstoot, extra auto’s op de baan, een hogere snelheid én mogen ze geen enkele negatieve impact op het milieu hebben.

Volgens de Welshe minister van Klimaatverandering Lee Waters is deze beslissing noodzakelijk. “We zullen nooit richting een nuluitstoot gaan als we steeds hetzelfde (als de afgelopen 70 jaar) blijven doen”, beweerde hij. “Dit is niet gemakkelijk, maar het alternatief (niets doen) helpt ook niet.” In de toekomst zullen er nog wel nieuwe wegen gebouwd worden, maar “de overheid zal de lat hoger leggen”, aldus nog Waters.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/poundbury-een-dorp-waar-conservatieven-en-groenen-thuis-zijn/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Klimaatactivisten blij: Wales legt alle grote wegenwerken stil”

Plaats een reactie

Delen