Koen Geens (cd&v): "Als Vivaldi niets meer klaar krijgt, dan is staatshervorming onvermijdelijk"

Koen Geens (Shutterstock)

Uncategorized

Koen Geens (cd&v): “Als Vivaldi niets meer klaar krijgt, dan is staatshervorming onvermijdelijk”

Wannes Neukermans

Voormalig minister en huidig Kamerlid Koen Geens (cd&v) is ontgoocheld in de huidige regering. “Ik wil met twee woorden spreken, maar voorlopig doet de regering niet wat ze beloofd heeft.” Het is geen geheim dat Geens drie jaar geleden liever een coalitie met N-VA had gevormd, maar na de vorming van de regering-De Croo steunde hij het project volledig. Daar moet hij nu op terugkomen, vertelt hij in De Zondag.

“Wij hoopten dat Vivaldi zou bewijzen dat er wel nog dingen mogelijk zijn zonder staatshervorming”, aldus Geens. “Ik wil met twee woorden spreken, maar voorlopig doet de regering niet wat ze beloofd heeft.” Vooral partijvoorzitters Magnette (PS) en Bouchez (MR) zijn volgens hem schuldig. “Zij wilden met Vivaldi bewijzen dat België wel nog werkt. Maar wat doen ze er mee? Ze lijken vooral te wachten tot de bestuursperiode voorbij is.”

“Als hij zo bang is van confederalisme en separatisme, waarom doet hij dan niets? Hij moet nú de hervormingen doorvoeren die hij wil doen”, zegt Geens over Paul Magnette. “Als Vivaldi niets meer klaar krijgt, dan is een staatshervorming onvermijdelijk.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/koen-geens-cdv-wallonie-is-een-socialistische-enclave-in-europa/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Koen Geens (cd&v): “Als Vivaldi niets meer klaar krijgt, dan is staatshervorming onvermijdelijk””

  1. En hoe gaat CD&V die staatshervorming realiseren? Tijdens de koningskwestie haalden de tsjeven de volstrekte meerderheid dnk zij de belofte koning Leopold III te rehabiliteren. Tov de socialistische en communistische straatterreur kapituleerde de CVP/PSC oneervol (schaamteloos) en dumpten de koning ook al oneervol naar de uitgang. Zijn het de politieke erfgenamen van die kwallen die de democratie in België, anno 2024, moeten redden laat staan rehabiliteren? Ik kijk uit naar de Vlaamse incivieken die het aandurven weerwerk te bieden tegen de PS minderheid. Vlamingen zijn geen Oekraïners. Integendeel. Gloria Flandria.

  2. Geens had dat kunnen weten van bij de start. Hij wist heel goed dat één cd&v er toch maar bij zat voor spek en bonen en twee dat met een De Croo aan het stuur deze regering volledig door de PS gedomineerd zou worden! De Croo beschouwde dit enkel als opstapje naar een internationale job. En verder als Geens vindt dat deze regering geen steen op mekaar kan leggen waarom stapt cd&v er dan niet uit .Elke maand dat deze partij langer in deze non-regering blijft zitten maakt ze het alleen maar erger voor haar zelf. Zelfs nu komt Lachaert zelf er nog een schepje bovenop doen door te stellen dat er van de fiscale hervorming niets meer in huis komt in deze legislatuur! Lachaert bedoeld eigenlijk dat er met deze regering niets meer in huis komt van welke hervorming dan ook!!

  3. De PS heeft zijn punten al binnen, er zal dus niets meer veranderen en dan zwijgen we nog maar over het feit dat Vivaldi partijen hun fouten niet inzien en al luidop dromen van Vivaldi II. De Vlaamse welvaart is al omgezet in staatsschuld en na Vivaldi II is het gedaan met onze rijkdom. Er is een nachtmerrie in de maak.

Plaats een reactie

Delen