Lahbib reist naar Genève voor VN-mensenrechtenraad

Hadja Lahbib. Shutterstock

Uncategorized

Lahbib reist naar Genève voor VN-mensenrechtenraad

Wannes Neukermans

Minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) reist zondag af naar Genève voor de 52e sessie van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties. België wordt voor de derde keer lid van de raad, voor een periode van twee jaar. De vergadering zal plaatsvinden tegen de achtergrond van verschillende gebeurtenissen, zoals de oorlog in Oekraïne en de onderdrukking van demonstraties in Iran.

België heeft zich in 2019 kandidaat gesteld om opnieuw zitting te nemen in de Mensenrechtenraad. Toenmalig minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders benadrukte de “voortdurende inzet” van België op het gebied van de mensenrechten, met name in de strijd tegen de doodstraf.

Deze inzet is sindsdien herhaaldelijk benadrukt, zoals bij het zevende wereldcongres tegen de doodstraf dat in 2019 in Brussel werd georganiseerd. In november 2022 nam Lahbib ook deel aan de achtste editie van het congres in Berlijn. Beide onderwerpen behoren tot de prioriteiten van België tijdens het tweejarige mandaat.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/minister-lahbib-mr-roept-cubaanse-ambassadeur/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen