Magnette dient klacht in bij Raad voor de Journalistiek na uitspraken over hardwerkende Vlamingen en luie Walen

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Magnette dient klacht in bij Raad voor de Journalistiek na uitspraken over Vlamingen en Walen

Anton Schelfaut

PS-voorzitter Paul Magnette heeft een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek naar aanleiding van zijn interview met het weekblad Dag Allemaal. Daarin had Magnette enkele ongelukkige uitspraken gedaan waarmee hij het cliché van de hardwerkende Vlamingen en luie Walen leek te bevestigen. Die uitspraken deden heel wat stof opwaaien in Vlaanderen, maar volgens de PS-voorzitter werden zijn woorden uit hun context gerukt.

Magnette had in het veelbesproken interview een ‘mopje’ verteld dat inspeelde op het cliché van de hardwerkende Vlamingen en luie Walen. “Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?”, sloot hij zijn mopje af. In zijn antwoord op een eerdere vraag had Magnette gezegd dat het bij Vlamingen “blijkbaar in de genen zit om altijd hard te moeten werken” door de eeuwenlange armoede die in Vlaanderen heerste.

Magnettes uitspraken schoten bij heel wat Vlaamse politici, zowel ter linker- als ter rechterzijde, in het verkeerde keelgat. Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) stelde zelfs dat de PS-voorzitter met zijn “idiote uitspraken” bewees dat hij ongeschikt is als premier.

Klacht

Magnette zelf is van mening dat zijn woorden uit hun context zijn gerukt. Hij heeft daarom een klacht ingediend bij de Raad voor de Journalistiek. “Het enige wat ik probeer te doen, is net duidelijk maken dat systematisch Vlamingen en Walen tegen elkaar opzetten hét vergif is in dit land, en dat we in de plaats daarvan moeten proberen te begrijpen dat we veel meer gemeen hebben”, zei de PS-voorzitter op RTL-TVi.

https://redactie.palnws.be/2023/02/magnette-onder-vuur-na-idiote-uitspraak-wat-bezielt-iemand-om-zoiets-te-zeggen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “Magnette dient klacht in bij Raad voor de Journalistiek na uitspraken over Vlamingen en Walen”

  1. De PS heeft inmiddels nieuwe transfert-rekenkunde uitgevonden: Wallonië koopt voor 30 miljard meer in Vlaanderen dan Vlaanderen koopt in Wallonië (RTL’ C’est pas toujours dimanche’ van 12/2). De netto-transferts zouden dus van Wallonië naar Vlaanderen gaan en niet omgekeerd!! Tot groot ongenoegen van de andere aanwezige franstaligen was er echter wel een Waalse -heel succesvolle- ondernemer zo verstandig op te merken dat als je iets koopt, je er wel iets voor in de plaats krijgt en dat er hier dus van transferts geen sprake is. Los van dit alles: wanneer leren PS en consoorten dat het niet verstandig is steeds de hand te bijten die jou voedt?

  2. Bart Somers denkt dat ie de PS als regeringspatner nog kan redden door Magnette ervan te compartimenteren. Goed geprobeerd. We willen dus zeker geen socialisten in de regering, wie zullen we best stemmen?

  3. Probeert gewoon zijn vel te redden en de Vlaamse politieke correcte verraders zijn plotseling verbolgen! Het ligt er vingerdik op dat hun reactie doorstoken kaart is! Moest iemand van VB een soortgelijke uitspraak doen om de vadsigheid en het eeuwigdurende Waalse profitariaat aan de kaak te stellen werd de noodtoestand uitgeroepen!

Plaats een reactie

Delen