Paul Magnette: "Vlamingen moeten altijd hard werken, Walen genieten liever van het leven. Is dat zo fout?"

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Magnette onder vuur na “idiote” uitspraak: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier”

Anton Schelfaut

Een uitspraak van PS-voorzitter Paul Magnette is bij heel wat Vlaamse politici, zowel ter linker- als ter rechterzijde, in het verkeerde keelgat geschoten. “Bij Vlamingen zit het blijkbaar in de genen om altijd hard te moeten werken. Walen genieten liever een beetje van het leven, wat is daar mis mee?”, liet de kandidaat-premier optekenen in een interview met Dag Allemaal.

Magnette deed vorige week nog openlijk een gooi naar het premierschap. “In 2024, als de socialistische familie eerst eindigt en de PS de grootste is, zal ik de verantwoordelijkheid niet afwijzen. Ik zal ze opnemen”, beloofde hij. Die open sollicitatie stuitte alvast op een “dikke vette neen” van N-VA-voorzitter Bart De Wever, maar Magnette lijkt nu ook zélf zijn kandidatuur te torpederen.

“Idiote uitspraak”

Volgens Vlaams viceminister-president Bart Somers (Open Vld) bewijst de PS-voorzitter met zijn “idiote uitspraak” dat hij ongeschikt is als premier. “Terwijl de tewerkstellingsgraad in Wallonië dramatisch achterophinkt, doet hij zulke idiote uitspraken. Wanneer pakt de PS de arbeidsmarkt in het Zuiden eindelijk aan?”, vraagt Somers zich hardop af. “Trouwens ook niet fraai naar de hardwerkende Walen toe. Wat bezielt iemand om zoiets te zeggen?”

N-VA-Kamerlid Sander Loones treedt hem daarin bij. “Maar net daarom begrijp ik niet waarom Open Vld Vlaanderen ondergeschikt wil maken aan België (hiërarchie) en zelfs bevoegdheden wil afpakken van Vlaanderen (herfederaliseren)”, merkt hij fijntjes op. “Waarom zou je de PS meer macht geven over wat we in Vlaanderen zelf kunnen beslissen?”

Ook Magnette zelf heeft intussen gereageerd op de ontstane heisa. “We zijn ver gekomen als de clou van een mop verward wordt met een politiek statement. Of doelbewust letterlijk wordt genomen”, schrijft hij op Twitter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Magnette onder vuur na “idiote” uitspraak: “Zo bewijst hij dat hij ongeschikt is als premier””

  1. Al lachend zegt de zot zijn mening, polleke! Maar goed, voor diegenen die nog naar een reden zochten om in 2024 voor een Vlaamse meerderheid (VB + N-VA) in de Vlaamse regering te zorgen hebben dank zij Pol de Moppentapper een reden gevonden.

  2. Volgens Bert Bultinck, het mannetje van Knack, zit racisme in de genen van de Vlamingen (hij werd hiervoor juridisch niet vervolgd). Dat zal Magnette graag horen: die denkt immers dat een zekere luiheid in de genen van de Walen zit.

  3. Ach Wim, onze-door de overheid betaalde om zulke dingen te zeggen- Bert, is na 2024 kabinetschef van premier Magnette in de eerste onafhankelijke failed state Wallonië samen met de moslimprovincie Brusselistan.

  4. Ach Wim, onze-door de overheid betaalde om zulke dingen te zeggen- Bert, is na 2024 kabinetschef van premier Magnette in de eerste onafhankelijke failed state Wallonië samen met de moslimprovincie Brusselistan.

  5. VB kan klacht indienen tegen Magnette wegens inbreuken op de wet tegen het racisme.
    Maar VB zal dit niet doen. Want dit zit ook in de genen van de Vlamingen: niet assertief genoeg om aan te vallen.
    Vanmorgen D’Haese gehoord op Joe60&70. Hij deed het prima maar waarom geen dikke vette sneer naar die hypocriete linkse politici? Waarom niet even duidelijk maken dat de linkse klojo’s wél graten zien in Aalst carnaval maar een pedofilieverheerlijkend jeugdboek vinden ze dan weer wel OK? Als het maar om hun eigen perversie gaat dan is het plotseling wel goed?! Aanvalleuuuuuuuuuuh!!!

  6. Als hij toch zo graag van het leven geniet, kunnen we Magnette niet met onmiddellijke ingang met pensioen sturen? Voor één keertje zou ik het niet erg vinden om extra pensioen aan de Walen te moeten betalen als die oetlul daarmee van het toneel verdwijnt.

  7. Zolang Vlaanderen zo naïef blijft om de kraan der enkel-richting geldtransfer kraan naar de Derde Wereld over de taalgrens wijd open te laten, zullen de hangmatten er zachtjes blijven schommelen met als bijbehorende muziek het lustig gefluit der oververwende passagiers die er hun relaxerende hobby in beoefenen.

Plaats een reactie

Delen