Magnette wil in 2024 premier worden, maar stuit op "dikke vette nee" van De Wever

Paul Magnette. Photo News

Uncategorized

Magnette wil in 2024 premier worden, maar stuit op “dikke vette neen” van De Wever

Anton Schelfaut

In een interview met de Franstalige krant Le Soir werpt PS-voorzitter Paul Magnette zich op als kandidaat-premier. De open sollicitatie stuit alvast op een “dikke vette neen” van N-VA-voorzitter Bart De Wever.

In het interview steekt Magnette zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “In 2024, als de socialistische familie eerst eindigt en de PS de grootste is, zal ik de verantwoordelijkheid niet afwijzen. Ik zal ze opnemen”, belooft hij.

Met die woorden doet Magnette openlijk een gooi naar het premierschap. Dat liet hij in 2019 nog aan zich voorbij gaan, ook al stond hij toen aan het hoofd van de grootste partij van de grootste politieke familie. Het was uiteindelijk Alexander De Croo die namens Open Vld – pas de zevende partij in de Kamer – de Wetstraat 16 mocht betrekken.

Confederalisme

N-VA-voorzitter Bart De Wever is niet van plan om in een regering te stappen met een PS-premier aan het roer. Op de vraag of hij zelf premier wil worden, antwoordt De Wever ontwijkend dat hij “tot alles bereid is om het confederalisme te bereiken”.

De Wever pleitte er afgelopen weekend voor om België “extralegaal” te splitsen, maar Magnette is niet van plan om dat zomaar te laten gebeuren. “Ik zal er alles aan doen om N-VA en haar confederalisme tegen te houden. De Wever spreekt quasi over een staatsgreep, alors là, franchement …”, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “Magnette wil in 2024 premier worden, maar stuit op “dikke vette neen” van De Wever”

  1. Staatsgreep ? Wat was de Brabantse omwenteling in 1830 ? Door de Brusselse en Luikse bourgeoisie. Liege, waar men op quatorze juillet Franse vlaggen ziet wapperen aan gevels. Het is nu de beurt aan Vlaanderen. Waarom niet ?

  2. Met De Donder aan het hoofd van ons Arm Belgische Leger en pantserwagens aangekocht door ene Flahaut als voormalig minister van defensie (lees conservendozen op banden) met een kaliber (90mm) dat nergens ter wereld wordt gebruikt maakt de staatsgreep van De Wever geen schijn van kans!? Hij zal hetzelfde lot ondergaan zoals ene JC!

  3. de wever gaat volgend jaar zijn kar draaien, gegarandeerd liever met de walen voor de postjes dan samen met een echte Vlaamse partij, het Vlaams Belang. nva wil jn Vlaanderen de energie in Vlaamse handen en stemt tegen zijn eigen wetsvoorstel dat het VB indiende, dus bewijs is geleverd dat nva NIET voor de Vlamingen is. Van een volgende vivaldi met nva naar een Titanic.

  4. Omdat de meeste Vlamingen alleen geïnteresseerd zijn in soaps, het voetbal, de koers, poepen, zuipen, vreten, feesten, op vakantie gaan (naar o.a. godbetert, fucking Turkije) en subsidies.

Plaats een reactie

Delen