Vader stopt relschoppende zoon in koffer van auto | PAL Tweets

Zuhal Demir. Belga

Uncategorized

Schaarbekenaren lusten Groen niet: “Keer terug naar Vlaanderen”

Wannes Neukermans

Schaarbeeks burgemeester Cécile Jodogne (Défi) heeft de gemeenteraad woensdagavond geschorst vanwege een tekort aan aanwezige raadsleden. Een minderheid was aanwezig, waardoor het quorum niet gehaald werd. De gemeenteraad verliep anderhalf uur lang onrustig vanwege rumoerige burgerprotesten, onder andere tegen Good Move. Vooral de (groene) Nederlandstalige politici werden geviseerd. De Schaarbekenaren zien hen liefst terug naar Vlaanderen uitwijken.

Op woensdagavond vulde de raadszaal op het Colignonplein zich met boze burgers. Verschillende anti Good Move-verenigingen riepen op tot protest tegen het stedenbouwkundige gewestelijke plan Good Living, hoewel dit plan niet op de agenda stond. Daarom werd een burgerinterpellatie over dat plan geweigerd. Een burgerinterpellatie over de regels rond burgerinterpellaties mocht wél aan bod komen.

Vlamingen buiten

Toen gemeenteraadsleden de kans kregen om hierover te debatteren, was de discussie moeilijk te volgen door het constante geroep van het publiek. “Jodogne, neem ontslag”, werd regelmatig geroepen als zij het woord probeerde te nemen. Het publiek richtte zich ook op de aanwezige groene en Vlaamse politici. Er werd geroepen “Ecolo buiten, Groen buiten” en “keer terug naar Vlaanderen”. Het publiek ergerde zich ook aan het te lage volume van de luidsprekers en het feit dat sommige gemeenteraadsleden op hun gsm- of computerschermen keken.

Na een discussie met oppositieleden schorste burgemeester Jodogne uiteindelijk de gemeenteraad, anderhalf uur na aanvang. Het quorum werd niet gehaald, voor de tweede keer op rij. Ook in januari werd de gemeenteraad geschorst omdat er niet voldoende raadsleden aanwezig waren.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/good-move-zorgt-voor-exodus-van-brusselse-antiquairs/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Schaarbekenaren lusten Groen niet: “Keer terug naar Vlaanderen””

  1. Laat Brussel nu toch eens stikken in zijn problemen. Bovendien is ecolo niet Vlaams, maar Waals. Als ecolo ook buiten moet, dan is de frustratie niet gericht tegen Vlaams, maar tegen Groen en zijn acolieten.

Plaats een reactie

Delen