Een van de vernieuwde elfen van 'Droomvlucht' in Efteling. Foto Facebook

Een van de vernieuwde elfen van 'Droomvlucht' in Efteling. Foto Facebook

Cultuuroorlog

Niet langer alleen blanke elfjes op Efteling-attractie ‘Droomvlucht’

Simon Segers

Bij verbouwingswerken van de attractie ‘Droomvlucht’ in het Nederlandse pretpark Efteling kregen enkele elfenfiguurtjes een andere huidskleur. De organisatie van het park nam de beslissing naar eigen zeggen “zodat kinderen zich kunnen herkennen”.

Het Noord-Brabantse attractiepark sloot ‘Droomvlucht’ – een zogenaamde darkride – eind oktober om renovaties en grondig onderhoud uit te voeren. Naast een vernieuwde spoorlijn en opgeknapte decoraties ondergingen ook enkele elfen uiterlijke aanpassingen. Tot nu toe waren die figuren namelijk allemaal blank, maar aangezien dat niet langer representatief is voor de samenleving is daar nu verandering in gekomen. “Elf elfjes hebben een andere kleur gekregen, de rest is wit gebleven”, verklaarde woordvoerder Steven van Gils aan het Brabants Dagblad. “Het kan een enkele keer benoemd zijn, maar we hebben geen aanhoudende klachten gehad. Het is echt een besluit van onszelf. Wij willen dat het een afspiegeling is van de samenleving en dat kinderen zich kunnen herkennen.”

Of het initiatief toonaangevend zal zijn voor toekomstige renovatieprojecten is momenteel nog onduidelijk. “Het is dat nu de Droomvlucht in verbouwing is en in dit geval hebben we besloten om elfjes meerdere kleuren te geven: wit, zwart en alles er tussenin”, besloot de woordvoerder. Vanaf 4 maart opent de attractie opnieuw voor het publiek.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Niet langer alleen blanke elfjes op Efteling-attractie ‘Droomvlucht’”

Plaats een reactie

Delen