Ook Nederland wil asielprocedure buiten EU-grenzen organiseren

Nederlandse Tweede Kamer (Shutterstock)

Uncategorized

Ook Nederland wil asielprocedure buiten EU-grenzen organiseren

Wannes Neukermans

Een meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer heeft de Nederlandse regering opgedragen contact op te nemen met Denemarken om asielcentra op te zetten buiten de Europese Unie. Een meerderheid in Nederland wil daarmee instappen in de zogenaamde ‘Rwanda-deal’, waarbij asielzoekers in afwachting van hun asielprocedure moeten verblijven in een land buiten de Europese Unie.

Oppositiepartijen PVV, FvD, SGP, BBB, Groep Van Haga, Omtzigt en JA21 keurden samen met regeringspartijen VVD en CDA de motie goed. Volgens hen biedt een dergelijke overeenkomst met een derde land “veelbelovende kansen” om de asielcrisis op te lossen.

Na het Verenigd Koninkrijk sloot ook Denemarken een overeenkomst met Rwanda. In september brachten het Deense ministerie van Immigratie en Integratie en het Rwandese ministerie van Buitenlandse Zaken samen een boodschap naar buiten. Later nuanceerde Denemarken dit en meldden ze dat het partnerland buiten de Europese Unie niet per se Rwanda zou zijn. In het Verenigd Koninkrijk werd een eerste vlucht richting Rwanda tegengehouden door een arrest van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/ook-denemarken-sluit-akkoord-met-rwanda-om-asielzoekers-over-te-brengen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Ook Nederland wil asielprocedure buiten EU-grenzen organiseren”

  1. Op Antarctica is nog veel plaats, daar kunnen ze aan de pinguïns visjes voeren. Aan de Noordpool is het te gevaarlijk met die ijsberen, al zouden die naar verluidt enkele hetero-vlees lusten.

  2. Die ijsberen zouden zich dus schuldig maken aan “discriminatie op basis van sexuele ingesteldheid” . Foei, ik ga dit politiek-correct verklikken aan onze volkomen overgesubsidieerde helden van UNIA, zodat zij hun PoCo-Repressieapparaat zouden kunnen inzetten.

Plaats een reactie

Delen