Huis van Afgevaardigden opent impeachmentonderzoek naar Biden | PAL TWEETS

Biden zou volgens de Republikeinen zijn contacten misbruikt hebben om zijn zoon Hunter te helpen. Photonews

Uncategorized

Paus Franciscus: “Ontslag van een paus moet geen normale zaak worden”

Wannes Neukermans

Paus Franciscus is niet van plan om voor zijn dood af te treden. Hoewel hij respect heeft voor het besluit van zijn voorganger Benedictus XVI, vindt hij niet dat aftreden “een trend moet worden”. Dat vertelde de paus tijdens een interview in Civilta cattolica, een tijdschrift dat door de jezuïeten in Rome wordt uitgegeven.

Twee maanden na zijn verkiezing in maart 2013 schreef paus Franciscus een afstandsverklaring voor het geval hij gezondheidsproblemen zou krijgen die hem zouden verhinderen zijn ambt uit te oefenen. Maar die verklaring zou hij enkel in absolute noodzaak willen gebruiken. “Dat wil absoluut niet zeggen dat het ontslag van een paus een, zeg maar, mode, of normale zaak moet worden.”

“Benedictus XVI had de moed om het te doen, omdat hij niet verder wilde vanwege zijn gezondheid”, aldus de huidige paus. “Maar ik geloof dat het ambt van de paus voor het leven is. Ik zie geen reden waarom dat niet zo zou zijn”, aldus de paus, die eraan toevoegde dat “de historische traditie belangrijk is”.

De afgelopen maanden namen de speculaties over het mogelijke aftreden van de 86-jarige Jorge Bergoglio, die in een rolstoel zit, fors toe.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/12/paus-was-al-veel-langer-op-de-hoogte-van-kindermisbruik-in-kerk-dan-geweten/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “Paus Franciscus: “Ontslag van een paus moet geen normale zaak worden””

  1. Misschien heeft hij gelijk. Zolang je lucide blijft klopt dat ook. Zie de Britse Queen. Kardinaal Suenens en zovele anderen die op hoge leeftijd nog intellectueel hun mannetje stonden. Het is niet omdat je lichaam in een rolstoel zit dat ook je brein daarin zit. Maar je kan je ook afvragen of een tachtigjarige ook nog de fysieke last van de verantwoordelijkheid van een wereldgemeenschap nog aankan. Want tot spijt van wie benijdt, het katholicisme is een mondiale aangelegenheid, ondanks het humanisme van de katholieke kerk hier, die je nog nauwelijks katholiek kan noemen. Bony is hier de opperhumanist. Uiteindelijk zouden de Vlaamse Bisschoppen zich moeten uit de katholieke kerk zetten en zich humanist verklaren. Uiteindelijk zijn ook zij Goddeloos en antichristelijk.

Plaats een reactie

Delen