Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs eist excuses van Unia en rector UGent: "Ik heb niets verkeerd gedaan"

Jeff Hoeyberghs. Photo News

Uncategorized

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs eist excuses van Unia en rector UGent: “Ik heb niets verkeerds gedaan”

Anton Schelfaut

Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs eist excuses van het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia, Rik Van de Walle, de rector van de UGent, en rechter Jan Van den Berghe. Die laatste had Hoeyberghs aanvankelijk tot een celstraf van tien maanden veroordeeld, maar van het hof van beroep kreeg de plastische chirurg vandaag een lichtere straf.

Hoeyberghs werd vorig jaar door de correctionele rechtbank van Gent veroordeeld tot een celstraf van tien maanden, waarvan de helft met uitstel, en een effectieve geldboete van 8.000 euro. Hij kreeg die straf opgelegd nadat hij tijdens een lezing voor het Katholiek Vlaams Hoogstudentenverbond (KVHV), een door de UGent erkende studentenvereniging, een aantal seksistische uitspraken had gedaan. Het hof van beroep heeft die straf vandaag echter teruggeschroefd. Daardoor moet Hoeyberghs een boete van 1.000 euro en een symbolische schadevergoeding van 1 euro aan het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen (IGVM) betalen. Als hij dat niet doet, moet hij voor een maand naar de cel.

(Lees verder onder de tweet.)

Excuses

Hoeyberghs zelf is niet opgezet met die strafvermindering. “Hoe kan je nu tevreden zijn met gelijk welke straf als je niets verkeerds hebt gedaan?”, vraagt hij zich hardop af bij HLN LIVE.

De plastische chirurg eist excuses van het Interfederaal Gelijkekansencentrum Unia “voor het stelen van zijn beeldmateriaal, voor het uit context trekken van zijn uitspraken en voor het wansmakelijk misbruik van overheidsgeld”.

Daarnaast wacht Hoeyberghs op excuses van Rik Van de Walle, de rector van de UGent. “Durf denken”, luidt het credo van die universiteit, “maar nergens moet zo selectief gedacht worden als in die autoritaire instellingen”. Van de Walle zelf liet op Twitter al weten dat die excuses er niet komen, “verre van zelfs”.

Ook van Jan Van den Berghe, “de eerste rechter die me tien maanden gevangenis gelapt heeft op basis van geen enkele juridische overtreding”, verwacht Hoeyberghs nog excuses.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs eist excuses van Unia en rector UGent: “Ik heb niets verkeerds gedaan””

  1. Ik vind Jef soms een beetje grof , maar het is zeer bedenkelijk als je voor grove humor veroordeeld word . En paljassen als Unia , schijtluis Van de Walle en rechters die in dit soort heksenjacht meegaan , nagelen zichzelf aan de schandpaal . Ik zou ” excuses ” van dit soort “gutmenschen ” eerder als een beldeiging beschouwen .

  2. Ik kan bewijzen en het niet achten als bewezen zoals vele idiote rechters plachten te doen dat unia een racistische extreem linkse organisatie is, reeds vele malen had ik klacht ingediend tegen de barbaarse koran die oproept in koran 2/24 om ongelovigen zoals ik te doden en steeds werd ik afgewezen omdat ik geen Vlaams Belanger maar een echte Vlaams Blokker ben. Hiermee is alweer bewezen dat alle ambetantenaren van justitie geplaatste extreem link(s)en zijn en de rechtspraak totaal niet met rechtvaardigheid te maken heeft maar politiek beladen is. Zo heeft men mij op 1/11/2020 van het vliegtuig gehaald en in de cel gestoken in opdracht van corrupte MINIster Q en corrupte procureur generaal patrick vandenbruwaene uit Antwerpen omdat ik de bewijzen heb dat tsjeef katrien schryvers uit Zoersel corrupt is waar ik als klokkenluider de bewijzen van heb. Ik heb die corrupte tsjeef aangeschreven met soera 2/24 uit de koran en enkel het woord “ongelovigen” gewijzigd in “corrupte tseef” en werd onder arrest geplaatst. Toen ik geld eiste omdat de barbaarse koran gesubsidieerd is en ik net hetzelfde deed en vroeg om subsidie mocht ik plots gaan. Het pv heb ik ondertekend met geseponeerd zoals alle corrupte magistraten doen en een maand later was mijn zaak ,geseponeerd. Justitie is de corrupste instelling die volgens Q echt werkt, jawel, op hun politieke manier.

  3. Zijn uitspraken over vrouwen zijn er inderdaad over, zeker voor een publiek figuur. Nu is echter de zaak terug gebracht tot zijn essentie, iets wat Bart DePauw nooit zal krijgen van de VRT, de linkse politiek en het linkse gepolitiseerde gerecht. Wat unia betreft heeft hij overschot van gelijk: voor unia mag bv de volumineuze Germijns rechtse politici ontmenselijken maar Hoeybrechts zou niets over vrouwen mogen zeggen? Deze instelling is een links vergift dat met een pak overheidsgeld zeer selectief en dus discriminerend mensen gaat vervolgen enkel op basis van kleur, afkomst of politieke keuzes. De nieuwe “Vlaamse” versie zal evenzo snel afglijden naar wat de essentie van haar oorsprong is: een klachtenbank voor allochtonen en een pest voor de gewone blanke bevolking, zeker voor de hetero blanke hardwerkende middenklasse mannen.

  4. Jack,je hebt gelijk maar wat baat gelijk hebben als je geen gelijk krijgt,we leven nu eenmaal in een wereld waar men zonder werken rijkelijk kan leven en bert heeft ook gelijk,zie Verdyck en J Coninkx.Wat dat vet gemest varken,germijns bijgenaamd en 300 000 euro schermgeld krijgt,heb ik een betere diervriendelijker naam,nl hangbuikvarken,.

  5. Onnozelaar! Je weet niet wat je zegt. Die man heeft 14 jaar gestudeerd, waaronder een aantal jaar in het VK, omdat hij zich alleen daar kon specialiseren in wat hij uiteindelijk besloot te doen. Natuurlijk is die man geniaal. Alleen hedendaagse ‘slimmeriken’ zonder middelbaar diploma of een bachelorke in gender studies proberen een dommerik van hem te maken. Welkom in het postmodernisme. Sjonge jonge…

  6. Ook een bachelorke in gender studies zeker? Of heeft u een proefschrift geschreven over het sofisme? Want u tracht recht te praten wat krom is. En vooraleer u iemand de les spelt moet u zelf uw huiswerk maken. Of op zijn minst uw commentaar nalezen alvorens deze te posten. Het zijn namelijk ‘politieke overtuigingen’ en ‘U en uw klacht worden’.

Plaats een reactie

Delen