De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

De luchthaven van Keulen-Bonn. Foto Shutterstock

Uncategorized

President Biden (80) bevestigt plan voor tweede termijn in Witte Huis

Simon Segers

De tachtigjarige Amerikaanse president Joe Biden (Democraten) heeft in een interview met ABC News bevestigd dat hij zich kandidaat zal stellen voor herverkiezingen in 2024.

“Het is steeds mijn intentie geweest om mij opnieuw kandidaat te stellen, maar er zijn te veel zaken die ik eerst moet afhandelen alvorens ik aan een verkiezingscampagne kan beginnen”, sprak de zittende president in het interview. Het blijft momenteel dus onduidelijk wanneer Biden een officiële aankondiging zal doen.

Het is verder ook geen zekerheid dat de Democratische partij hem opnieuw als kandidaat naar voren zal schuiven. Uit een bevraging van The New York Times vorige zomer bleek dat slechts ongeveer een kwart van de partijaanhangers voorstander is van een tweede termijn voor Biden. Het is echter uitzonderlijk dat een Amerikaanse politieke partij de zittende president niet opnieuw het vertrouwen geeft.

Sleepy Joe?

Sinds de laatste presidentsverkiezingen in 2020 rezen ook regelmatig vragen over Bidens gezondheid. Zo zijn er verschillende voorvallen bekend waar hij verward lijkt of zich verspreekt op publieke aangelegenheden. Voormalig president Trump voedde destijds de geruchten over de mogelijke cognitieve achteruitgang van Biden door met de term “Sleep Joe” naar de Democraat verwijzen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/slechts-26-procent-democratische-kiezers-wil-biden-opnieuw-als-presidentskandidaat-in-2024/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “President Biden (80) bevestigt plan voor tweede termijn in Witte Huis”

  1. Ron DeSantis zal het graag horen. Ben wel benieuwd, mocht hij inderdaad het officieel aankondigen, hoe de weldenkende pocowoke-media dit zullen “duiden”. Want dat zal dan wel verschrikkelijk moeillijk worden voor Soenens, De Keyser en andere Biden-lovers om dit positief over te brengen naar “de mensen”.

  2. Daar passen de pocowoko’s en Biden fanaten Björn en Greet wel een mouw aan want ze zijn zeer inventief!!?? Toen vijf zwarte agenten een zwarte tot moes klopten konden Björn en co niet uit het obligate racisme vaatje tappen!! Ze staken het dan maar op de gebrekkige opleiding!!??

Plaats een reactie

Delen