Vakbonden blokkeren opnieuw distributiecentrum Delhaize: Spontane acties of politiek gestuurd?

Vakbondsactie Delhaize. Photonews

Uncategorized

PS-volksvertegenwoordiger: “Franstalig rechts misbruikt beeld dat Vlaams rechts over Walen schept”

Wannes Neukermans

Het beeld scheppen dat Walen liever luilekkeren en dat Vlamingen meer werken, is het enige doel van Vlaams-nationalisten. Dat zegt Maxime Hardy, een Waals parlementslid voor PS. “En dat beeld wordt nadien door Franstalig rechts misbruikt om de sociale zekerheid en de werklozen te stigmatiseren”, aldus Hardy.

Maxime Hardy vindt dat het “Wallon bashing” moet stoppen. “Laten we stoppen met de zeggen dat de Waal lui is en dat hij een siësta houdt”, aldus Hardy. Want dat klopt volgens hem niet: “Integendeel, we stoppen niet met investeren in de sectoren van de toekomst. (…) We hebben genoeg talent. We moeten blijven investeren.”

MR

Hardy richt zijn pijlen op de MR, die de sociale zekerheid en de werkloosheid willen inperken. Volgens hem misbruikt de partij van Georges-Louis Bouchez de beelden die Vlaams-nationalisten (“de populisten en extremisten van Vlaams rechts”) over Vlamingen en Walen scheppen.

“De Vlaamse populisten en rechtsextremisten willen maar één ding: het imago van België en dat van Wallonië schade toebrengen”, klinkt het bij Hardy. “En dit beeld wordt door Franstalig rechts gebruikt om de sociale zekerheid en werklozen te stigmatiseren.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/waals-minister-van-begroting-wij-hoeven-in-2024-niet-te-bedelen-bij-de-vlamingen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “PS-volksvertegenwoordiger: “Franstalig rechts misbruikt beeld dat Vlaams rechts over Walen schept””

  1. Wat een gekke redenering maakt die man: om aan te tonen dat Walen niet minder werken dan Vlamingen zegt hij dat Wallonië (Vlaams) geld blijft investeren. Te zien aan de resultaten van dat socialistisch investeren “in de toekomst” gedurende de laatste vijftig jaar is met andermans geld smossen volgens hem ook werken. Nu, hij is niet alleen, Meryame Kitir raakte er zelfs overwerkt van.

  2. Walen zijn niet alleen lui en principieel tegendraads tov voluntarisme. Ze laten elkaar stikken tijdens overstromingen en wachten tot de overheid hen komt redden. Walen zijn niet alleen kortzichtig, inefficiënt, leven in ontkenning en blijven in fase 1 van die rouw voor alles wat hun overkomt owv hun ego. Walen zijn niet alleen verwijfd, de mannen kussen er elkaar als begroeting, elke gesproken zin die ze vormen is de drager van irrationele gevoelens die ze als package deal meezingen op het einde van elke zin als een chanson zodat luisteren naar hen emotionele arbeid wordt. Walen lijden niet alleen aan cognitieve dissonantie omdat de cashflow die ze slurpen het bewijs is van hun luiheid…..neen, het probleem is groter. Ze willen in een land met ons zonder onze taal machtig te zijn zodat ze niet begrijpen wanneer ze een compliment verdienen en zolang blijven ze de enclave v Frankrijk met de dikke nek van La France maar met de centen van Vlaanderen en zelfs Nederland.

  3. Schitterende reactie, Rob. Ik had ook zoiets van “die PS’er gaat ons nu komen uitleggen wat bashing is, en dat de Vlamingen ermee moeten stoppen”. Zijn voorouders hadden aan mijn inmiddels overleden grootouders en ouders ’s kunnen komen vragen wat “flamin bashing is”, les salopards.

  4. Is dat beeld dat er in Vlaanderen heerst over de Walen dan verkeerd, mijnheer Maxime Hardy ? Zijn er dan geen transfers, mijnheer Maxime Hardy ? Blijf maar verder het licht van de zon ontkennen.

Plaats een reactie

Delen