Uncategorized

Sanna Marin moet vooral centrumrechts vrezen bij Finse parlementsverkiezingen

Wannes Neukermans

Sanna Marin, de eerste minister van Finland, lanceert deze maand haar campagne voor de parlementsverkiezingen van april 2023. In de opiniepeilingen moeten de sociaaldemocraten van Marin de centrumrechtse, pro-Europese Nationale Coalitiepartij van Petteri Orpo voor hun dulden.

In haar campagne had Marin het over onderwijs, de werkzaamheid en de staat van de welvaart in haar land. “We gaan onze begroting niet op orde krijgen of een gezonde sociale zekerheid behouden met besparingen”, vertelde de jongste premier in actieve dienst ter wereld. “Dat is de bittere pil van rechtse politieke partijen en die werkt niet.”

Overheidsschuld

De grootste uitdager van Sanna Marin zal Petteri Orpo van de Nationale Coalitiepartij zijn. Zijn partij haalt 22 procent in de meest recente peilingen, de sociaaldemocraten van Marin halen 19 procent. Volgens Orpo zal het vooral over de stijgende overheidsschuld gaan in de campagne richting april 2023.

Uit de meest recente cijfers blijkt dat de overheidsschuld tot 70,9 procent van het Finse bbp steeg in het derde kwartaal van 2022. “Het land moet wakker worden en beseffen wat de gevolgen zijn van een overheid die geen rekening houdt met de begroting”, vertelde Orpo daarover.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/08/hillary-clinton-verdedigt-feestende-finse-premier-blijf-dansen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen