Vlaams Belang lanceert petitie ‘Red onze Boeren!’: "Toekomst van landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar"

Stefaan Sintobin (VB). Photo News

Uncategorized

Vlaams Belang lanceert petitie ‘Red onze Boeren!’: “Toekomst van landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang lanceert vandaag de petitie ‘Red onze Boeren!’. Daarmee wil de partij druk zetten op de Vlaamse regering om het stikstofakkoord van tafel te vegen.

Bijna een jaar geleden kondigde de Vlaamse regering het stikstofakkoord aan. Om de stikstofuitstoot te beperken, besliste de regering dat verschillende landbouwbedrijven hun deuren moeten sluiten en om andere bedrijven strengere normen op te leggen. Het nieuws dat zelfs de abdijboerderij van Averbode na bijna 900 jaar haar activiteiten moet stopzetten, zorgde voor commotie. De gevreesde gevolgen van het stikstofakkoord leidden tot veel beroering en boerenprotesten. Zo werden er meer dan 20.000 bezwaarschriften tegen het akkoord ingediend.

Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang) kaart aan dat tussen 2019 en 2020 meer stikstofneerslag afkomstig was uit het buitenland dan van de Vlaamse landbouwbedrijven. Dat blijkt uit cijfers van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Bovendien is de stikstofuitstoot in Vlaanderen in de laatste 30 jaar ongeveer met de helft afgenomen, stipt Sintobin aan.

“Maar toch is de toekomst van de landbouw in Vlaanderen meer dan ooit in gevaar”, waarschuwt hij. “Het stikstofakkoord dreigt honderden landbouwbedrijven in de onzekerheid te doen terechtkomen en hen te dwingen ermee op te houden.”

Achterkamerpolitiek

Vlaams Belang is daarom een petitie met de naam ‘Red onze Boeren!’ gestart. “Daarmee willen we de Vlaamse regering en vooral minister van Omgeving Zuhal Demir laten zien dat de Vlaming het beleid niet lust en wél gelooft in een toekomst voor de landbouw in Vlaanderen”, zegt Chris Janssens, fractieleider voor Vlaams Belang in het Vlaams Parlement.

De 20.000 bezwaarschriften tonen volgens hem aan dat er geen draagvlak is voor het stikstofakkoord. “Dat de oppositiepartijen die bezwaarschriften bovendien niet mogen inzien, helpt allerminst en wekt de indruk dat de Vlaamse regering aan achterkamerpolitiek doet”, besluit Janssens.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “Vlaams Belang lanceert petitie ‘Red onze Boeren!’: “Toekomst van landbouw in Vlaanderen is meer dan ooit in gevaar””

  1. De houding van Zuhal Demir inzake de boeren en het VB bevreemdt me meer en meer. Van mijn torenhoog respect voor haar schiet al langsom minder over. De CVP zag destijds onder de 2 grote roergangers Martens en Dehaene haar kiespubliek decimeren. Gaat NVA dezelfde kant op?

  2. Dames en heren, er zal geen toekomst zijn voor Vlaanderen als de N-VA en Demir doorzetten. Ze vernietigt het nalatenschap en het voortbestaan van de Vlaamse landbouw omdat ze stiekem een communist is en dat is wat communisten nu éénmaal doen, landbouwgrond opeisen onder dreiging van geweld. Of het nu een Vlaamse boer of een Koelak is, als er 10000 boeren in Vlaanderen zijn en je vernietigt de 100 meest succesvolle, dan verlies je de helft vd landbouwopbrengst.

  3. De gierput die Demir angstvallig probeert dicht te houden gaat in het gezicht van N-VA ontploffen! Deze politica is volledig het Noorden kwijt en heeft een verdoken agenda zover is duidelijk!

  4. Het NVA was meer en meer populair in West-Vlaanderen. Door het zich fanatiek vastpinnen op een door “Europa” uitgevaardigde norm, die wetenschappelijk zeer omstreden is, boort Demir de partij de dieperik in. Hoe dom kan iemand zijn! Waarom komt de “grote leider” niet tussenbeide?

Plaats een reactie

Delen