Schermafbeelding: Vlaams Belang

Uncategorized

Vlaams Belang misnoegd over hotelopvang asielzoekers en illegalen: “Ons land is niet Hotel Belgica”

Anton Schelfaut

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken is niet te spreken over de opvang van 163 asielzoekers en illegalen in een hotel in Sint-Pieters-Leeuw. Daar kwamen gisteren vier bussen met alleenstaande mannen uit het kraakpand in de Paleizenstraat aan, zonder medeweten van burgemeester Jan Desmeth (N-VA).

Woensdag werden 163 asielzoekers en illegalen – allemaal alleenstaande mannen – overgebracht van het ontruimde kraakpand in de Paleizenstraat naar het Ibis Budget Hotel in Ruisbroek, een deelgemeente van Sint-Pieters Leeuw in de provincie Vlaams-Brabant. Daar zullen ze 13 nachten verblijven, tussen de andere hotelgasten. Er werden in totaal 60 kamers afgehuurd, waar ze per drie worden ondergebracht. De kostprijs per kamer bedraagt 60 euro per nacht, wat het totale kostenplaatje op bijna 47.000 euro brengt.

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken noemt het “compleet onaanvaardbaar” dat de federale regering asielzoekers en illegalen opvangt in een hotel. Volgens hem geeft staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) hiermee het signaal dat het loont om de wet te overtreden. “Ons land is niet Hotel Belgica. We moeten af van het Vivaldi-management dat het OCMW van heel de wereld speelt”, benadrukt hij in een videoboodschap op Twitter.

De Moor zelf reageerde op Twitter dat de noodopvang van de oud-bewoners van de Paleizenstraat wordt georganiseerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Ook zij betreurt dat er geen overleg is geweest met burgemeester Desmeth. “Dat is iets wat ik wél altijd doe”, benadrukte ze. De staatssecretaris beloofde dat ze de asielzoekers en illegalen die in Sint-Pieters-Leeuw verblijven prioritair zal laten doorstromen naar Fedasil. Hotelopvang is volgens haar geen duurzame oplossing.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2023/02/200-illegalen-uit-kraakpand-in-paleizenstraat-mogen-op-hotel-in-sint-pieters-leeuw-compleet-onaanvaardbaar/

Chaotische ontruiming

Volgens Barbara Pas, fractieleider voor Vlaams Belang in de Kamer, verliep de ontruiming van het kraakpand in de Paleizenstraat even chaotisch als het asielbeleid zelf. Ze vreest dat het niet de laatste keer zal zijn dat we geconfronteerd worden met een dergelijke situatie. “Dit kraakpand staat symbool voor het failliet van het asielbeleid in dit land. Zolang er geen radicale ommezwaai wordt gemaakt in het beleid, zullen we met deze onmenselijke omstandigheden blijven geconfronteerd worden”, waarschuwt ze. Ook zij betreurt dat er “tegen alle beloftes in” asielzoekers en illegalen worden opgevangen in een hotel.

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1625943373566644229

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Vlaams Belang misnoegd over hotelopvang asielzoekers en illegalen: “Ons land is niet Hotel Belgica””

  1. Belgische logica:

    Legale Vlaming breekt in-politie pakt hem op-tot hij voor de onderzoeksrechter verschijnt word hij opgesloten.
    Illegale vreemdeling breekt in-politie pak hem op- hij krijgt gratis kost en inwoon in een hotel.

    wie is de grootste zot….

  2. Asielzoekers moeten asiel aanvragen in het land waar ze binnenkomen, sommigen zijn trouwens al elders geregistreerd, de zogenaamde asielshoppers. Eigenlijk moeten we alleen asielprocedures opstarten voor mensen die hier rechtstreeks binnengekomen zijn. Dat kan alleen via de luchthaven. In het transitcentrum kan bekeken worden of je al dan niet vluchteling bent, dan pas kan je naar het klein kasteeltje. Gevolg : 100 opvangplaatsen en waarschijnlijk meer voor elke asielzoeker.

Plaats een reactie

Delen