Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Afbeelding illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Voormalig Volksunievoorzitter Vic Anciaux (91) overleden

Simon Segers

Vic Anciaux, oud-politicus voor de gewezen Vlaams-nationalistische Volksunie, is op 91-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn zoon Bert Anciaux aangekondigd op sociale media.

Huisarts Vic Anciaux was sinds 1954 actief bij de Volksunie, waarvan hij tussen 1979 en 1986 ook voorzitter was. Hij zetelde gedurende 30 jaar in het federaal parlement en bekleedde ook vele andere mandaten. Zo was hij Belgisch staatssecretaris voor Vlaamse cultuur en later ook Brussels staatssecretaris voor Buitenlandse Zaken. Als politicus zette hij zich sterk in voor de Nederlandstalige cultuur. Zoon Bert volgde zijn vader op als voorzitter van de Volksunie, maar werd uiteindelijk lid van sp.a.

In 2010 overleefde Anciaux al een hartaanval en hij leed sinds 2016 aan longkanker

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over “Voormalig Volksunievoorzitter Vic Anciaux (91) overleden”

  1. Een groot Vlaming ? U verwart Vic Anciaux blijkbaar met Jan Verroken. Als ik naar de Franse gemeenschap kijk zie ik daar niets anders dan politici met ballen en grijze cellen die met daadkracht en vetorechten de Franstalige privilegies in België handhaven. Grote Vlamingen (patriotten) bekochten hun overtuiging met de doodstraf tijdens de repressie.

  2. Vic Anciaux was zwaar ontgoocheld in N-VA omdat ze luidens zijn mening niets deden voor Vlaanderen. Een wanprestatie die Bart De Wever voor zijn rekening mag nemen. Kortom BDW is de politieke levensverzekering voor Franstalig België en de handhaving van de Vlaams fiscale geldstromen naar Wallonië en Brussel.

Plaats een reactie

Delen