70-tal asielzoekers bezet toekomstig kantoor Nationaal Crisiscentrum in Brussel

De politie was zondagavond massaal aanwezig. Belga Image

Uncategorized

70-tal asielzoekers bezet toekomstig kantoor Nationaal Crisiscentrum in Brussel

Anton Schelfaut

Een zeventigtal asielzoekers heeft zondagmiddag de toekomstige kantoren van het Nationaal Crisiscentrum nabij het Brusselse Noordstation bezet. De politie was gisteravond massaal aanwezig en bereidde de ontruiming van het gebouw voor.

De asielzoekers die het gebouw van de federale staat hebben bezet, werden vrijdag uit het oude gebouw van ‘Allee Du Kaai’ op de Havenlaan in Brussel gezet. Volgens het collectief ‘stop de opvangcrisis’ belandden ze na de ontruiming van dat laatste gebouw op straat, zonder alternatief. Eerder moesten ze ook al het tentenkamp nabij het Klein Kasteeltje verlaten. Het collectief eist dat de regering met een noodoplossing komt en haar verplichtingen ten aanzien van de asielzoekers nakomt.

Sacha, een lid van het steuncollectief, betreurt dat het Brussels Gewest en de Brusselse gemeenten de “alternatieve oplossingen” van asielzoekers en burgers vernielen. Daarmee verwijst ze onder meer naar de ontruiming van ‘Allee Du Kaai’, waar bouwvakkers gaten kwamen boren in het dak om het zo onleefbaar te maken. Het is echter onduidelijk wie de opdracht daartoe gaf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “70-tal asielzoekers bezet toekomstig kantoor Nationaal Crisiscentrum in Brussel”

  1. In Nederland zegt men WEL wat migratie kost. Volgens GeenStijl kostte de toestroom afgelopen jaar 27900 euro per asieleiser (bron ned. overheid) dus zo’n 24 miljard euro, hier waaiden ongeveer het dubbele binnen, reken zelf uit als deze cijfers juist zijn.

Plaats een reactie

Delen