De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Uncategorized

Audit onthult verregaande collusie tussen lokale politiek en vastgoedwereld in Boechout na klacht Filip Peeters

Wannes Neukermans

Een audit uitgevoerd door Audit Vlaanderen heeft aangetoond dat er sprake is van een verregaande samenhang tussen de lokale politiek en de vastgoedwereld in Boechout, in de provincie Antwerpen.

De audit werd uitgevoerd na een klacht van acteur Filip Peeters, die gemeenteraadslid is voor oppositiepartij ’t Dorp. Het onderzoek richtte zich specifiek op de contacten tussen burgemeester Koen T’Sijen van PRO Boechout-Vremde en lokale projectontwikkelaars in vier bouwdossiers.

Belangenvermenging

Uit e-mails van T’Sijen zou blijken dat de burgemeester nauwe persoonlijke contacten onderhield met de projectontwikkelaars die dossiers hadden lopen in zijn gemeente, en dat er mogelijk sprake was van belangenvermenging tijdens de verkiezingscampagne van 2018.

De audit zou ook inbreuken tegen de deontologische code van lokale mandatarissen en mogelijke schendingen van het beroepsgeheim hebben vastgesteld. Het rapport was aanleiding voor Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) om Boechout onder verscherpt toezicht te plaatsen.

Audit

De gouverneur van de provincie Antwerpen, Cathy Berx (cd&v), zal met het gemeentebestuur samenzitten om de aanbevelingen uit de audit te bespreken. Het nieuws werd naar buiten gebracht door Apache, dat inzage had in het rapport.

Burgemeester T’Sijen heeft laten weten dat hij het niet eens is met alle vaststellingen van de audit, maar dat hij de aanbevelingen ter harte wil nemen. “Dit gaat onder andere over initiatieven naar politieke mandatarissen en personeelsleden om mogelijke belangenvermenging, het nastreven van een particulier belang of deontologische inbreuken te vermijden”, aldus T’Sijen. Hij ontkent echter dat er sprake is van corruptie of persoonlijke verrijking en beschuldigt zijn politieke tegenstanders van eenzijdige, bewuste politieke beschadiging.

Het verscherpte toezicht zal ondertussen van kracht blijven in Boechout, waarbij de gouverneur zal toezien op naleving van de aanbevelingen uit de audit. De betrokkenen hebben nog niet gereageerd op het nieuws, gezien de geheime aard van het rapport.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/veerle-heeren-opnieuw-onder-vuur-na-leugens-over-rapport-van-comite-p/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Audit onthult verregaande collusie tussen lokale politiek en vastgoedwereld in Boechout na klacht Filip Peeters”

  1. En ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef zoals het was. Belgische politiek🤮🤮🤮
    Als er hier bewezen werd dat er VERRE COLLUSIE is tussen vastgoed en deze zakkenvuller. Hoe kan die dan 1) nog aanblijven en 2) niet vervolgd worden???

Plaats een reactie

Delen