Een Tesla Model 3 wagen. Foto Shutterstock

Een Tesla Model 3 wagen. Foto Shutterstock

Uncategorized

België geeft 2 miljoen euro extra humanitaire hulp aan Syrië: “We mogen de Syrische bevolking niet vergeten”

Wannes Neukermans

De federale regering heeft aangekondigd om extra steun te bieden aan de Syrische bevolking die hard is getroffen door de zware aardbeving van zes weken geleden. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Caroline Gennez (Vooruit) gaf aan dat er 2 miljoen euro extra richting Syrië verzonden zal worden.

De aardbevingen in februari hebben meer dan 55.000 levens gekost en miljoenen mensen zijn afhankelijk geworden van humanitaire hulp. Het extra geld van ons land zal voornamelijk worden gebruikt in Syrië. Daar is de situatie nog erger, omdat het Syrische regime onvoldoende meewerkt met de hulpverleners. Een half miljoen mensen zou in Syrië humanitaire hulp nodig hebben.

Partnerorganisaties

De Belgische bijdrage zal worden geleverd aan humanitaire partnerorganisaties van de EU die al geruime tijd actief zijn in het gebied. De hulp zal voornamelijk gericht zijn op het verschaffen van onderdak, hygiënische en sanitaire voorzieningen, en medische zorg en medicatie.

Eerder doneerde ons land al 4 miljoen euro aan een VN-fonds dat hulp levert aan het rebellengebied in Syrië. “We mogen de Syrische bevolking niet vergeten”, aldus Gennez.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/meer-dan-duizend-doden-bij-aardbeving-in-turkije-en-syrie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “België geeft 2 miljoen euro extra humanitaire hulp aan Syrië: “We mogen de Syrische bevolking niet vergeten””

  1. binnenkort nog aan Zuid-Afrika,centraal amerika,afghanistan,pakistan ,oost congo,mozambique,madagascar en gelijk waar er een orkaan voorbij komt en waar linkse vriendjes het voor het zeggen hebben.Ik wil meer pensioen,ik heb tot mijn 65 gewerkt,nooit ziek,altijd veel betaald als zelfstandige en die stomme negers komen hier mijn geld opfretten,neen,ik ga niet akkoord en gennez,als je de kiesdrempel wil halen moet je dit maar doen.

  2. Nog nooit gemerkt dat centrum-linkse en verdoken communistische partijen in België steeds geld sturen naar communistische regimes, dictaturen of socialistische experimenten? Alle middelen zijn goed om de bevolking vd staat afhankelijk te maken, eender waar op Aarde. Behalve als de regio bvb Ohio heet en er conservatieve Christenen wonen die op Trump stemden. Het maakt niet uit dat Amerikanen het strand v Normandië bestormden voor ons en dat de Turken miljoenen Armeniërs uitmoordden, de Middellandse zee onveilig maakten als piraten of meermaals Europa probeerden te veroveren. Nope, links helpt enkel links of waar links in de toekomst moet overnemen in het buitenland. Wij zijn wereldwijd staatsgrepen en boerenmoorden aan het financieren. Het wordt tijd om links te verpulveren door onze waarden en gebruiken voorop te stellen.

  3. Die achterlijke debielen blijven geld weggeven terwijl de schuldenput nog nooit zo diep is geweest. Een volledige stop met geld weg te geven en ook geen subsidies gedurende enkele jaren kan deze put terug bijvullen.

  4. Schandalig, communisme is de ondergang van de wereld, zie je en hoor je elke dag, is links aan de macht word je gewoonweg verkracht op allerlei manieren. Dit moet dringend stoppen, komaan Vlamingen, kom op straat en protesteer tegen deze wantoestanden, en stem aub op rechts in 2024, anders is belgië een derde wereldlandje…

Plaats een reactie

Delen