Bewoner riskeert celstraf na messteken aan inbrekende 'urbexer'

Illustratie: Shutterstock

Uncategorized

Bewoner riskeert celstraf na messteken aan inbrekende ‘urbexer’

Wannes Neukermans

Een 57-jarige man uit Geel riskeert een celstraf nadat hij een ‘urbexer’ die zijn huis was binnengedrongen messteken gegeven heeft. Daarnaast zou hij de student bedreigd hebben. De jongeman deed ‘urbex’ als hobby, het fotograferen van oude gebouwen. Hij zou verkeerdelijk gedacht hebben dat het huis leegstond, maar werd uiteindelijk door de bewoner neergestoken. “Ik doe geen vlieg kwaad, maar je moet niet zomaar in mijn huis staan”, reageert de man bij Nieuwsblad.

Twee mannen braken in juni 2022 in de woning van de 57-jarige man binnen om foto’s te maken. Ze dachten dat het huis leegstond. De bewoner werd echter wakker en ging met een mes op onderzoek.

Eén van de twee inbrekers werd vastgegrepen toen ze wilden vluchten. Daarna ontstond een gevecht en kreeg de ‘urbexer’ enkele messteken, waaronder in zijn long. Daarnaast zou de bewoner het gsm-toestel van de urbexer niet hebben willen teruggeven, tenzij hij zijn rijbewijs achterliet. Het parket vraagt een gevangenisstraf van één jaar en verwacht uitspraak op 24 april.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/12/amerikaanse-sheriff-vol-lof-over-man-die-inbreker-neerschoot/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

12 gedachten over “Bewoner riskeert celstraf na messteken aan inbrekende ‘urbexer’”

  1. Ten eerste was de deur wel op slot dus is het wel degelijk inbraak, anderzijds was er een gevecht dus wettige zelfverdediging. Onbegrijpelijk dat de bewoner dan vervolgt zal worden maar over de daders word niets geschreven, ze hebben het nochtans zelf uitgelokt. Conclusie, justitie is en blijft een achterlijk en irreëel gedrocht.

  2. Het is toch erg wanneer je je niet meer mag verweren. Uiteindelijk zijn die mannen toch ingebroken en hebben ze daarmee een belangrijke grens overschreden. Dan maar stom staan dat mensen niet meer reageren wanneer ze een slachtoffer zien van een aan de gang zijnd misdrijf. Je riskeert namelijk meer gestraft te worden dan de dader. Er zal een revolutie moeten komen om terug een rechtvaardige maatschappij georganiseerd te krijgen.

  3. Inderdaad onbegrijpelijk, er blijft niets meer overeind met deze regering, geen justitie, geen waarheidsjournalistiek en media, geen beschaving, geen zekerheid met financies, geen identiteit en geslacht enz.

  4. De politiekers en rechters zijn wezenlijk hetzelfde: uit zelfverheerlijking de woke moraal en agenda erdoor jagen ten koste van de bevolking die ze zouden moeten dienen en beschermen. Tot henzelf iets overkomt of ze zelf bedreigd worden (Jurgen C.), dan is het kot te klein.

  5. Als een deur gesloten heb je er niets te zoeken, zelfs moest de deur openstaan ga je niet zomaar om andere mensen hun eigendom binnen. En dan nog om “foto’s te maken” en als ze betrapt worden vluchten ze, natuurlijk enkel een rechter die dit gelooft. Waar gaat het naartoe als inbrekers keer op keer beschermd worden door justitie en eerlijke gewone werkende mensen die hun hebben en goed willen verdedigen veroordeeld worden?

  6. In onze politiek-correct tricolore ontaarde woke Staat primeren de “Rechten vd Rovende Dader Mens” overduidelijk op de “Rechten vd Bestolen Slachtoffer Mens”. Texaanse Far West Jurisprudentie zou logischer zijn ; binnendringers mogen afknallen gelijk de hazen, wat eventuele kandidaten bovendien zou afschrikken, maar dat zou ook wel niet politiek-correct wezen.

  7. Urbexer, of welke gekke namen men voor insluipers nog voor uitvindt. Deze ‘Lieverds’ worden hiermee gewaarschuwd : om het Vaderland veilig te houden heb ik een wapen gedragen en een jaar van mijn jong leven moeten opofferen. Mijn huis is me meer waard dan mijn vaderland. Een goede verstaander behoeft maar één woord. Ik neem mijn muts af voor die man uit Geel.

  8. Als je uw leven wilt spenderen op kosten vd maatschappij om te studeren terwijl je volwassen leeftijdsgenoten leren om zich te gedragen in een maatschappij en te functioneren in een arbeidsmarkt, moet je niet bleiten dat je neergestoken wordt nadat je inbreekt, de bewoner bevecht die u staande houdt en uw toestel afneemt om u te identificeren. Die gasten dachten weg te geraken zonder schade te betalen, zonder hun identiteit prijs te geven. Wie heeft hen dat geleerd op school, hogeschool of unief?

Plaats een reactie

Delen