Bouchez vreest voor Belgisch faillissement omdat hervormingen uitblijven: “Wat doet Pierre-Yves Dermagne de hele dag?”

Georges-Louis Bouchez (PHOTONEWS)

Uncategorized

Bouchez vreest voor Belgisch faillissement omdat hervormingen uitblijven: “Wat doet Pierre-Yves Dermagne de hele dag?”

Wannes Neukermans

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is ontevreden over het uitblijven van échte hervormingen in de federale regering. Volgens hem ligt dat vooral aan de PS, die elke serieuze hervorming blokkeren. “Wat heeft een minister van Werk eigenlijk te doen als ze de arbeidsmarkt niet wil hervormen?”, zegt hij over minister Lalieux (PS).  

“Wat doet Pierre-Yves Dermagne de hele dag? Hetzelfde geldt voor Thomas Dermine op Relance.” Het moet duidelijk zijn: de Franstalige niet-MR-ministers zijn volgens Bouchez allemaal gebuisd. Dat zegt hij in een interview met Le Soir.

Loon afnemen

De voorzitter van de Franstalige liberalen vreest voor het einde van België. “Met de cijfers die we nu hebben, zullen we binnen vijf à tien jaar failliet zijn.” Hij pleit er daarom voor om de bezoldiging van ministers die weigeren te hervormen af te nemen.

Ik denk aan de minister van Werk. Het is alsof ik bij de Francs Borains een speler heb die zijn trainingspak aantrekt, op de bank gaat zitten, maar niet op het veld wil komen”, besluit Bouchez.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/03/fiscale-hervorming-light-mild-enthousiast-onthaald-behalve-door-bouchez/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Bouchez vreest voor Belgisch faillissement omdat hervormingen uitblijven: “Wat doet Pierre-Yves Dermagne de hele dag?””

  1. Nous ne voulons pas travailler. Il nous faut de l’argent et les Flamands vont payer. Sinon, ce sont des fascistes. Et si ça ne marche pas, on donne la démocratie un bon coup d’pied au cul.

  2. De Walen hebben unilateraal hun wapenindustrie (vroeger een federale materie) geregionaliseerd zonder de Vlamingen te raadplegen. Waarom doen de Vlamingen dan niet hetzelfde met, bijvoorbeeld, de Sociale Zekerheid?
    Bah, neen, de Vlamingen zijn nog niet in staat met een gewone Vlaamse grondwettelijke meerderheid BHV te splitsen zonder frankofone inmenging.
    Dat was nochtans volledig mogelijk in Belgische democratische context.
    Gewoon hun meerderheid laten gelden, daar heeft men geen onafhankelijkheid voor nodig maar wel 5 minuten POLITIEKE MOED…!

  3. Dan gaan wij Vlamingen , nog steeds meer dan 7.6 miljard euro gezamelijk moeten afstaan van onze wedde , aan solidariteitsbijdragen (transfers). Daar het in het Dna zit van de Walen , om liever lui te zijn dan moe – iets dat Magnette onlangs(met niet dezelfde woorden) heeft verklaart – En trouwens je denkt toch zeker niet ,dat Bouchez er dit door krijgt op zijn eentje .
    Gewoonweg Belgie splitsen in zowat alles , desnoods juist nog maar laten bestaan bij naam , maar iedereen verantwoordelijk voor zijn in en uitgaven – Geen slavisme meer voor Vlaanderen aub .

  4. Vlaams-nationalisten moeten eigenlijk hopen dat de MR slecht scoort. De man heeft natuurlijk gelijk, maar de N-VA zal pas met het VB willen praten als er geen andere mogelijkheid meer is. Als Wallonië duidelijk rood kleurt, tja dan moeten ze wel hé. In het andere geval ontstaat er alweer een bromance tussen N-VA en MR. Hou zegt men dat alweer? Oude liefde roest niet 😉

Plaats een reactie

Delen