Els Ampe start nieuwe politieke beweging ‘Voor U’: “Mikken op 7 procent van de stemmen”

Els Ampe. Photonews

Uncategorized

Bouwvakkers boren gaten in dak van kraakpand asielzoekers “om gebouw onleefbaar te maken”

Wannes Neukermans

Vrijdagnamiddag zijn een veertigtal asielzoekers uit ‘Allee Du Kaai’ gezet, een leegstaande ruimte aan de Brusselse Havenlaan. Op die locatie verbleef sinds 7 maart een groep asielzoekers die naar daar verhuisd was toen het tentenkamp bij Klein Kasteeltje ontruimd werd. Via Twitter meldt Thomas Willekens, een beleidsmedewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, dat bouwvakkers gaten kwamen boren in het dak, om er op die manier voor te zorgen dat er water zou binnensijpelen “om het gebouw onleefbaar te maken”. Het is vooralsnog onduidelijk wie de opdracht hiertoe gaf.

Woensdag meldde staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) nog dat alle asielzoekers die in het tentenkamp aan aanmeldcentrum Klein Kasteeltje verbleven, een opvangplek zouden krijgen. Nu blijkt dat een veertigtal mensen toch geen plaats heeft gevonden en zich voorlopig in een leegstaande ruimte aan de Brusselse Havenlaan had gevestigd.

In een video die Thomas Willekens, een beleidsmedewerker van Vluchtelingenwerk Vlaanderen, op Twitter zette, is te zien hoe bouwvakkers gaten boren in het gebouw waar de asielzoekers verbleven. “Het is 2023. Dit is hoe we met mensen op de vlucht omgaan”, zegt hij in een bovenstaande tweet.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Bouwvakkers boren gaten in dak van kraakpand asielzoekers “om gebouw onleefbaar te maken””

  1. Tja, de hippies saboteerden destijds zowat alles. Het werd toegestaan omdat we moesten tonen dat we niet de dictaturen waren achter de muur. Nu de muur weg is, en men een gelijkaardige ideologie van achter de muur hanteert, kan de sabotage niet meer. Ik begrijp dat sabotage sabotage is. Maar dat wordt in een halve eeuw erg verschillend geïnterpreteerd.

  2. En hoeveel Allah Akbarrers heeft die Thomas Willekens al in huis gepakt? Dat Marokko en co niemand willen terugnemen heeft weinig belang, alle profijtzoekers zijn ergens illegaal langs een Europees land België binnengekomen en dienen binnen de 24u terug uitgezet te worden naar dat land.

  3. Hopelijk is het efficiënt genoeg. Waarom wordt er niet manu militari ingegrepen door de Landmacht tegen deze illegaal binnengedrongen crapules. Zou illegaal binnendringen en verblijven in ONS Vlaanderen binnen ONS Fort Europa dan niet meer onwettelijk zijn, politiek-correct gedegenereerd beschouwd ?

  4. Misschien moest Dhr Willekens eens een statement maken door ervoor te zorgen dat de medewerkers van Vluchtelingenwerk Vlaanderen elk twee vluchtelingen bij hen thuis herbergen!!?? Dit moet toch te verwezenlijken zijn daar ik op hun website lees dat honderden vrijwilligers zich inspannen om vluchtelingen een thuis te bezorgen!!?? Trouwens met welk recht kraken die vluchtelingen zomaar private eigendom??!!

  5. Ik ben nog steeds niet vergeten dat slecht vergunde of niet-vergunde woningen in de ’90s door Steve Stevaert met de bulldozer platgereden werden. Dat waren leefbare huizen, waar mensen in woonden die hun eigen huis betaald hadden en in vrede leefden en met niemand last wilden tot cameraploegen het leed van die mensen kwamen filmen wanneer hun dromen vernietigd werden en alle linkse mensen voor hun TV stiekem lachten omdat de staat boven eigendomsrecht staat in hun ogen. Die linkse mensen hun kinderen zijn de generatie die nu in de bres willen springen wanneer de staat illegalen toelaat in het eigendom van mensen die hier wel thuis horen. Nu zouden die linkse kinderen graag baas spelen over wie het gefinancierd en gebouwd heeft wanneer het ingepikt wordt door misdadigers. Zo zie je elke linkse generatie meer radicaal worden tav eigendomsrecht. De staatsveiligheid mag trots zijn. Hun medewerking in het Gladio netwerk dat de CCC creëerde, de bende van Nijvel mensen overhoop liet schieten en de staat wekenlang liet zoeken naar een elders geëxecuteerde Jurgen Conings hebben uiteindelijk hun vruchten afgeworpen. Mensen verwachten echt dat de staat baas is over je eigendom en dat de staat bepaalt dat het grondgebied open is voor illegalen, zelfs als ze terroristische aanslagen plegen voor een organisatie die ook door de CIA gefinancierd werd.

  6. “In huis” of veeleer in de “Allah snackbar” gefinancierd met bij ons afgetroggeld belastinggeld ten bate van asielkolonisten, in PoCo-nieuwspraak “vluchtelingskes ocharme” betiteld.

Plaats een reactie

Delen