Slottekst COP28-klimaattop goedgekeurd: “Transitie weg van fossiele brandstoffen”

Woensdagochtend werd de slottekst goedgekeurd. Photonews

Uncategorized

Brusselse veiligheidsdiensten waakzaam door dreiging van aanslag in metro

Wannes Neukermans

De Brusselse politie-en veiligheidsdiensten zijn woensdag “extra waakzaam” nadat er via e-mail gedreigd werd met een aanslag in de Brusselse metro. De federale politie heeft afgelopen nacht het hele metronetwerk onderzocht. De kans op een aanslag is volgens hen weinig reëel.

“Er is ons afgelopen nacht inderdaad een mail overgemaakt waarin gedreigd werd met een aanslag op een Brusselse metrolijn”, reageert An Berger van de federale politie bij Belga. “Die was niet bij ons aangekomen, maar werd ons overgemaakt door de bestemmeling. We hebben de dreiging meteen zeer ernstig genomen en een grondige sweeping uitgevoerd, waarbij niets verdachts is aangetroffen. Vandaag is er nog een verhoogde waakzaamheid.”

Weinig reëel

Het Brussels parket onderzoekt de feiten. “Het onderzoek loopt en voorlopig kunnen we geen verdere details kwijt”, zegt parketwoordvoerder Willemien Baert. “Wel is het zo dat de kans op een aanslag als weinig reëel wordt ingeschat.”

Door stakingen in het kader van Internationale Vrouwendag is er overigens vandaag veel hinder en lopen de wachttijden in Brusselse stations hoog op.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/16-jarige-uit-leuven-die-jihadistische-aanslag-wilde-plegen-is-vrij-onder-voorwaarden/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen