Cd&v legt "ultiem voorstel" om stikstofdossier te ontmijnen naast zich neer

Hilde Crevits (cd&v) en Jan Jambon (N-VA). Photo News

Uncategorized

Cd&v legt “ultiem voorstel” om stikstofdossier te ontmijnen naast zich neer

Anton Schelfaut

De Vlaamse regering is er ook zondagavond niet in geslaagd om tot een stikstofakkoord te komen. Een “ultiem voorstel” van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) werd goedgekeurd door Open Vld, maar cd&v bleef dwarsliggen.

De Vlaamse regering heeft haar deadline om een stikstofakkoord te sluiten gemist. Ook een “ultiem voorstel” van minister-president Jan Jambon (N-VA) met bijkomende toegevingen volstond niet voor cd&v. Volgens viceminister-president Hilde Crevits (cd&v) biedt het te weinig garanties voor jonge boeren. Open Vld kon zich wel vinden in het voorstel.

“Twee van de drie regeringspartijen hebben het voorstel aanvaard. Er is dus geen eensgezindheid maar wel een ruime meerderheid voor dat voorstel. De conceptnota is bijgevolg goedgekeurd”, zei Jambon gisteravond in een publieke verklaring. “Ik kan in eer en geweten zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om met de hele regering tot een akkoord te komen. N-VA en Open Vld blijven bereid om cd&v de hand te reiken.”

Met die verklaring legde Jambon de bal in het kamp van cd&v, maar de christendemocraten kaatsten die handig terug. Na een overleg bij cd&v was immers te horen dat de christendemocraten noch van plan zijn om zelf uit de regering te stappen, noch om de conceptnota goed te keuren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Cd&v legt “ultiem voorstel” om stikstofdossier te ontmijnen naast zich neer”

  1. Het probleem in de landbouw dateert al van jaren geleden, en heeft veel met de grootschaligheid en de subsidiepolitiek vanuit Europa te maken. De toestand nu in een, of zelfs een paar jaren recht zetten met enige pennetrekken is onmogelijk. Tenzij men veel jonge boeren hun bestaansrecht wil ontnemen. Dat gans het dossier wordt gedomineerd door hoofdzakelijk stedelingen en hun groene aanhang maakt het er niet gemakkelijker op. De oorzaken liggen in het verleden. De genieters van de toestanden zijn ondertussen dood of bijna. Hun opvolgers zitten met de gebakken peren.

Plaats een reactie

Delen