De Wever roept cd&v op tot "staatsmanschap" in stikstofdossier

Bart De Wever. Photo News

Uncategorized

De Wever roept cd&v op tot “staatsmanschap” in stikstofdossier

Anton Schelfaut

N-VA-voorzitter Bart De Wever hoopt dat de Vlaamse regering dit weekend tot een stikstofakkoord komt, maar wil zich niet vastpinnen op een harde deadline. Hij roept cd&v-voorzitter Sammy Mahdi om het nodige “staatsmanschap” aan de dag te leggen om een akkoord mogelijk te maken.

Nadat gisteren bijna 3.000 boeren naar Brussel waren getrokken uit onvrede met de aanslepende stikstofonderhandelingen, gaat de zoektocht naar een akkoord binnen de Vlaamse regering dit weekend onverminderd voort. Op het programma staan afzonderlijke gesprekken tussen Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) en de ministers van de andere regeringspartijen.

Voor N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft het alleszins geen zin om de onderhandelingen nog langer te laten aanslepen. Hij hoopt dat de Vlaamse regering dit weekend kan landen, maar wil geen harde deadline naar voren schuiven. De kaarten zullen volgens hem volgende week niet beter liggen dan vandaag het geval is.

“Er zijn geen elementen die aan het dossier kunnen worden toegevoegd”, zegt hij in De Ochtend op Radio 1. “De moeilijkste knelpunten blijven over. We zijn nu in het hooggebergte van de ’tour de stikstof’ en we moeten de finish bereiken. Als je dat volgende week meesleept, weet ik niet wat er beter zou zijn.”

Staatsmanschap

Daarom roept De Wever coalitiepartner cd&v op om staatsmanschap te tonen. “Als je een akkoord maakt tijdens de krokusvakantie van vorig jaar en je komt daar vandaag op terug, wel wetende dat je dat moet oplossen, dan getuigt dat niet van staatsmanschap. Je moet dat oplossen”, benadrukt hij.

“Als je zo hoog inzet om alles binnen te halen, zal eender welk akkoord een teleurstelling zijn. Voor je het weet, kun je niet meer winnen. Als partij wil staatsmanschap zeggen dat je dat soort psychologie durft te overstijgen”, besluit De Wever.

Lees meer:
https://redactie.palnws.be/2023/03/mieke-schauvliege-vlaams-parlementslid-groen-de-landbouwer-is-het-slachtoffer-van-een-ruzie-tussen-twee-ministers-die-zich-gedragen-als-kleuters/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over “De Wever roept cd&v op tot “staatsmanschap” in stikstofdossier”

  1. Inderdaad, het stikstof “probleem” is onwetenschappelijk. Maar, ja, exacte wetenschap en politici, dat is als water en vuur. Politici, kunnen beter overweg met Kunst. En, dan, meer bepaald, met het principe ervan: “L’ art pour l’ art”. Of, anders geformuleerd,: de kunst van het : “eigen postje en eigen zakken vullen eerst”, ongestraft te kunnen toepassen.

  2. Dus de sociaal-economische genocide van onze Vlaamse boeren (landgenoten) met voorbedachte rade plannen, noemt De Wever “staatsmanschap” (sic). De schaamte voorbij. Boeren zijn geen paria’s meneer De Wever.

  3. Het stikstof probleem zit voor 100% in de hoofden van de politiekers. Het zal de gewone burger worst wezen of er van geen of deen grassprietje er meer of minder soorten zijn. Bekijk de cijfers en documenten van onafhankelijke waarnemers, er is geen stikstof probleem en als er een is zal dat door innovatie worden opgelost.
    In Nederland is bijv aan het licht gekomen dat men de boeren van hun land wil verdrijven om huizen te bouwen voor asielzoekers. De NVA is meegegaan in deze groene waanzin en zal daarvoor worden afgestraft. En zoals ik al eerder aanstipte, buigt de CDV in deze zaak hebben we een partij minder want dan halen ze de kiesdrempel niet meer.

  4. CD&V is een oude machtspartij op retour. Het katholieke geloof is verdwenen, haar leden zijn boven de vijftig en haar belangen zijn verbonden met het oude België. Ze voerde de pariteit in, leeft van de verzuiling, en tracht met de islam het geloof terug op de voorgrond te brengen. Islam kent geen genade, mishandelt de zwakke en is hooghartig. Driemaal tegen het christelijke waardekader. Ondertussen steunt de partij een ondemocratisch België dat ze mee heeft doen ontstaan en heeft enkel de boeren nog over om weerstand te bieden. Niets van haar naam kan ze nog behouden. CD&V is niet christelijk, is niet democratisch, en is niet Vlaams.

  5. Het staatsmanschap van BDW bestaat uit een jaar voor de verkiezingen al 35% van de Vlamingen op voorhand elke vorm van regeringsdeelname te ontzeggen, om opnieuw een coalition of losers te vormen met de oude traditionele partijen. 19j deelname op Vlaams niveau, 4j op federaal niveau en wat hebben we bereikt? Onze voordelen fiscaal afgenomen, duizenden extra regeltjes die ons bakken geld kosten, hogere belastingen en pest gedrag van zodra je in je wagen stapt maar zelfs gesjoemel in zijn eigen parlement (El Kouakibi) en sjoemelbedrijven van de autokeuring zijn te politiek gevoelig om ze door te verwijzen naar het gerecht. Nu is het weer een rondje boeren pesten op basis van valse voorwendsels en straks is het weer onze toer. Ik kies in alle geval voor een ander soort “staatsmanschap” dan deze aanslag op burgers en boeren.

  6. Staatsmanschap betekent een bevolking en goed werkende situatie ( voedsel voor iedereen en de boeren zorgen daarvoor ) beschermen en dan luisteren naar de wetenschap, niet naar linkse wetenschapsjournalisten en wetenschappers in dienst van de lobby. Daarna beslissingen nemen op basis van zeer concrete gegevens en kennis. Staatsmanschap is niet, met een aantal onbekwame maar machtige onnozelaars in dezelfde richting staan roepen, en nadenken hoe je na een fout beslissing je handen kan wassen in onschuld.

Plaats een reactie

Delen