DéFI verzet zich tegen Brusselse regeringsdeelname N-VA: "Nationalistisch project staat haaks op belangen Brusselaars"

Fabian Maingain. Photo News

Uncategorized

DéFI verzet zich tegen Brusselse regeringsdeelname N-VA: “Nationalistisch project staat haaks op belangen Brusselaars”

Anton Schelfaut

Fabian Maingain, de voorzitter van de Brusselse afdeling van DéFI, wil N-VA “isoleren” als die partij na de volgende verkiezingen onmisbaar is voor de vorming van een nieuwe Brusselse regering. Dat heeft hij gezegd in een interview met de Franstalige krant La Capitale.

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) zei recent in een interview met de Franstalige krant La Libre dat hij zich niet zal verzetten tegen een regeringsdeelname van N-VA in Brussel. Uit de laatste peilingen blijkt immers dat N-VA in 2024 weleens de grootste Nederlandstalige partij zou kunnen worden in het Brussels Gewest.

Destructief project

In tegenstelling tot Vervoort is de Brusselse DéFI-voorzitter Fabian Maingain niet van plan om zich zomaar neer te leggen bij een regeringsdeelname van N-VA, omdat die partij volgens hem “een destructief project heeft voor Brussel”. “Wie de belangen van de Brusselaars verdedigt kan er zich niet bij neerleggen dat er met de N-VA wordt samengewerkt. Haar nationalistisch project staat haaks op de belangen van de Brusselaars”, fulmineert hij in een interview met La Capitale.

“Als de N-VA mathematisch nodig is voor een Brusselse regering, dan zijn er de constitutionele procedures die toelaten om de N-VA te isoleren en om met een meerderheid van Franstaligen en Nederlandstaligen te werken”, legt Maingain uit. De “constitutionele procedure” waarnaar hij hier verwijst, is de zogenaamde antiblokkeringsprocedure. Die maakt het mogelijk om – na een afkoelingsperiode – ordonnanties te stemmen zonder dubbele meerderheid van Franstaligen en Nederlandstaligen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

7 gedachten over “DéFI verzet zich tegen Brusselse regeringsdeelname N-VA: “Nationalistisch project staat haaks op belangen Brusselaars””

  1. De “constitutionele procedure” waarnaar hij hier verwijst, is de zogenaamde antiblokkeringsprocedure. Die maakt het mogelijk om – na een afkoelingsperiode – ordonnanties te stemmen zonder dubbele meerderheid van Franstaligen en Nederlandstaligen. (citaat). Conclusie: Vlaamse politici die deze antiblokkeringsprocedure gestemd hebben moeten vervolgd worden wegens incivisme en collaboratie met Franstalige racisten/Vlamingenhaters.

  2. Draai de Vlaamse geldtransfer kraan naar het Kalifaat Bruxellistan en naar die hangmatten over de taalgrens potdicht, zodat ze eindelijk hun eigen boontjes zouden moeten doppen ; niet langer meer verder kunnen vegeteren op Vlaams zweet via parsitaire over-subsidiëring !

Plaats een reactie

Delen