Opletten met wat je zegt in de filmsector: “Maak u geen illusies, cultuur heeft ook een ideologische lijn”

Illustratie. Shutterstock

Uncategorized

Een op zes supermarkten is structureel ongezond

Wannes Neukermans

Bijna één op de zes supermarkten in België (16,2 procent) bevindt zich in de hoogste risicocategorie en is structureel ongezond. Dit blijkt uit een onderzoek van retailmagazine Gondola en bedrijfsdataspecialist GraydonCreditsafe. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

In totaal gaat het om 576 winkels die moeilijke tijden tegemoet gaan. “Voor hen dreigt vroeg of laat een faillissement”, aldus Eric Van Den Broele van GraydonCreditsafe.

Reserves

Niet alleen deze supermarkten verkeren in zwaar weer. Maar liefst de helft van de Belgische supermarkten heeft volgens het onderzoek te weinig reserves om onverwachte schokken op te vangen. “De komende tijd zullen er waarschijnlijk veel faillissementen volgen, of er komen nog meer overnames waarbij grote spelers alle kleintjes opslorpen”, waarschuwt Van Den Broele.

De supermarktsector presteert aanzienlijk slechter dan het Belgische bedrijfsgemiddelde. Dit komt mede doordat de winstmarge van supermarkten tot een historisch dieptepunt is gezakt. “Van elke 100 euro aan de kassa houdt een supermarkt slechts 1,29 euro over. Dat is toch niet houdbaar?”, beweert Aurelie Gerth (Carrefour).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Een op zes supermarkten is structureel ongezond”

Plaats een reactie

Delen