Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Genderideologie is voor “progressieve” paus Franciscus een stap te ver

Wannes Neukermans

In een interview met de Argentijnse krant La Naciòn noemde Paus Franciscus het idee dat gender een inwisselbare eigenschap is “gevaarlijk”. “Het vervaagt de verschillen en de waarde van mannen en vrouwen”, zo vindt hij. In hetzelfde interview gaf hij aan dat hij wel te vinden was voor de afschaffing van het celibaat.

Volgens de paus is de mensheid gebouwd op verschillen, en wil “de genderideologie” die verschillen wegwerken. “Dat maakt de wereld saai, iedereen hetzelfde, geen verschillen… Dat komt niet overeen met de menselijke natuur”, aldus Franciscus.

Progressieve paus

Franciscus wordt vaak omschreven als een meer progressieve paus. Hij sprak zich in het verleden geregeld uit tegen allerhande vormen van ongelijkheid. Zo is hij van mening dat homoseksualiteit geen wettelijk misdrijf zou mogen zijn. “Maar het is wel een zonde”, nuanceerde hij die uitspraak later.

Door het nijpend tekort aan priesters zou Franciscus wel het celibaat willen afschaffen. Zo zou de celibaatregel van de kerk, die dateert uit de elfde eeuw, eigenlijk een “tijdelijk voorschrift” geweest zijn. Daarom zou hij “volwassen, rijpe mannen die gehuwd zijn” willen toelaten om priester te worden. Voorlopig wordt het voorstel niet door een meerderheid van de bisschoppen goedgekeurd.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/kamerleden-ecolo-en-ps-hekelen-aanwezigheid-koningspaar-op-begrafenis-van-omstreden-en-conservatieve-paus-benedictus-xvi/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Genderideologie is voor “progressieve” paus Franciscus een stap te ver”

  1. Paus Bergoglio heeft de katholieke Kerk in een toestand van permanente chaos gebracht. Hij blaast warm en koud tegelijk. Het resultaat is een massale geloofsafval, de apostasie, zoals dat in Duitsland, met “de synodale weg” en in Vlaanderen, met Bonny en konsoorten het geval is. Het celibaat is zeker niet het probleem, zoals de ineenstorting van de protestantse Kerken in Nederland en Duitsland aantoont. Het probleem is de overdracht van het christelijk geloof, dat onbestaande geworden is, doordat vele priesters en bisschoppen niet meer weten wat hun geloof werkelijk inhoudt en daardoor niets meer dan wereldse prietpraat verkondigen, dat velen afstoot , en waarin geen enkele transcendentie meer te vinden is.

Plaats een reactie

Delen