Geradicaliseerde moslimjongeren wilden mogelijk Bart De Wever (N-VA) vermoorden

Bart De Wever. Photo News

Uncategorized

Geradicaliseerde moslimjongeren wilden mogelijk Bart De Wever (N-VA) vermoorden

Stijn Derudder

De geradicaliseerde moslimjongeren die maandag werden opgepakt, zouden N-VA-voorzitter Bart De Wever en enkele politiekantoren als doelwitten gehad hebben. Dat bevestigde het federaal parket aan de redacties van HLN en VRT NWS. 

Rechercheurs hielden de groep al een hele tijd in de gaten en de federale gerechtelijke politie heeft in totaal acht moslims opgepakt, allen tussen 19 en 35 jaar oud. Zij zijn mogelijk betrokken bij het beramen van aanslagen in België. Vier van hen stonden al op de OCAD-lijst.

Hoofddoekenverbod

Een van de motieven om een aanslag te plegen op Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) zou het hoofddoekenverbod in Antwerpen zijn, waar het loketpersoneel geen zichtbare religieuze tekenen mag dragen. Maar noch minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) noch het federaal parket wil dat bevestigen.

Het parket kan echter wel bevestigen dat de Antwerpse tak van de terroristische groep mogelijk plannen maakte om De Wever te vermoorden. “De naam van De Wever is in het Antwerpse onderzoek inderdaad gevallen”, zegt Eric Van der Sypt, de woordvoerder van het federaal parket. “Maar het is niet zo dat er al een dag en een uur was vastgelegd waarop de aanslag moest plaatsvinden. Zo concreet was het niet.”

De Wever was niet bereikbaar voor een reactie. “Dit is een gerechtelijke zaak waarover wij geen enkele commentaar kwijt kunnen”, liet zijn woordvoerder weten aan VRT NWS.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

11 gedachten over “Geradicaliseerde moslimjongeren wilden mogelijk Bart De Wever (N-VA) vermoorden”

  1. Christus: niet tot zevenmaal maar tot zeventig zeven maal zult gij uw broeder vergeven en wat gij de minsten onder mij hebt gedaan hebt gij mij gedaan. Mohammed: de vergelding diegenen die oorlog tegen Allah en zijn boodschapper voeren, is dat zij gedood of gekruisigd worden, of dat hun handen en voeten de ene rechts en de andere links, worden afgesneden.

  2. BB replica geweren en een onklaar gemaakt oud vuurwapen…….RECLAMESTUNT NV-A!
    Bart de Wever kan zeggen wat hij wilt over de briefing vd staatsveiligheid. Dit is gwn een poging van BDW om het slachtoffer te spelen met samenwerking van de media en staatsveiligheid en stemmen te stelen van het Vlaams belang en ze naar de gecastreerde N-VA te sluizen. Zijn partij gaat klappen krijgen de volgende verkiezingen. Hij denkt dat ie op dezelfde sympathie als Trump kan rekenen. Hij heeft zelf A’pen verkloot en Theo Francken heeft de vreemdelingen aangevoerd. Politiebescherming opheffen en Camera’s afzetten. Geen genade.

  3. De vraag is : hoeveel staan er niet op de OCAD-lijst en worden dus ook niet gevolgd. Velen blijven waarschijnlijk onder de radar en elke dag komen er mogelijk nieuwe potentiële islamisten binnen. Hoe gaan we dat allemaal onder controle blijven houden ? Je kan niet alles controleren, anders hadden de aanslagen in Zaventem en Maalbeek nooit plaatsgevonden.

  4. stel je eens voor dat dit 8 Vlaamse personen zouden geweest zijn,rechts sympathiserend,het zou een bloedbad geworden zijn.Maar daar het moslims zijn trekt men de kaart van de twijfel.Men mag moslims toch niet eschofferen en zeker niet in de ramadam.

  5. Toch nog iemand die het doorheeft : het is inderdaad een PR stunt. Als het echte terroristen betreft is de politie machteloos. Een beetje stoere praat op het internet, is alles wat ze kunnen ‘opsporen’.

  6. Inderdaad homocultus, jongens als Jurgen Conings of Yannick V. kunnen ze wel aanpakken maar tegen moslimterroristen, gesteund door de communisten van pvda, staan ze compleet machteloos.

  7. Goed lezen homocultus, ’t is niet Dominique die twijfelt, het zijn uw linkse mede-wokies die altijd twijfelen aan de schuld van die arme moslims. Maar een ander zijn woorden verdraaien is natuurlijk uw handelsmerk.

Plaats een reactie

Delen