Vraag van de Week: Vreest u dat de democratie in gevaar komt door extreme religie?

Protest tegen neutraliteit in het onderwijs. Belga

Uncategorized

Herman De Croo schenkt extra vergoeding aan Stichting tegen Kanker

Anton Schelfaut

Nadat hij eerder deze week in opspraak was gekomen, heeft Herman De Croo (85) aangekondigd dat hij de extra vergoeding die hij de afgelopen drie jaar boven op zijn pensioen kreeg aan de Stichting Tegen Kanker zal schenken. Dat schrijft de voormalige Kamervoorzitter op zijn website.

Voormalig Kamervoorzitters Siegfried Bracke en Herman De Croo kwamen eerder deze week in opspraak omdat ze boven op hun pensioen een extra vergoeding kregen. Voor De Croo gaat het om een bedrag van 5.560 euro bruto per maand.

Op zijn website benadrukt De Croo dat de uittredingsvergoeding die hij sinds 1 juli 2019 kreeg niet onwettig is en dat ze steeds werd goedgekeurd door de Kamer. “De uittredingsvergoeding voor gewezen Kamervoorzitters maakt deel uit van de jaarlijkse begroting van de Kamer van Volksvertegenwoordigers, in een aparte hiertoe exclusief voorziene budgetlijn met duidelijke omschrijving. Deze vergoeding wordt elk jaar gestemd”, legt hij uit.

Stichting Tegen Kanker

Desalniettemin doet De Croo afstand van de uittredingsvergoeding en gaat hij ook akkoord met het stopzetten ervan. De voormalige Kamervoorzitter benadrukt dat hij niks onwettigs heeft gedaan en betreurt dat zijn naam en reputatie in het fraudedossier worden vermeld. Hij zal het ontvangen bedrag – in totaal zo’n 250.000 euro bruto – schenken aan de Stichting tegen Kanker.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Herman De Croo schenkt extra vergoeding aan Stichting tegen Kanker”

  1. Ten eerste heeft hij daar niets over te beslissen. Dit is onterecht verkregen geld die hij moet terug storten. Als Financiën er dan iets mee wil doen voor een goed doel is dit hun zaak. De enige reden dat hij dit geld nu wil “schenken” is om het dan op zijn belastingbrief te kunnen zetten en zo toch nog 40% ervan te recupereren. Voor politici is het nooit genoeg!

  2. Oh hoe genereus van DE CROO het ten onrechte ontvangen geld van de belastingbetaler wegschenken aan een goed doel, wat hij moet doen is het geld terug aan de belastingbetaler geven en het equivalent uit zijn eigen vermogen aan het kankerfonds geven dat zou pas eerlijk zijn.

  3. De hypocriet !! Dit kan hij weer inbrengen en zodoende 50% recupereren.
    Op onze kosten, dwz de belastingbetaler draait er weer voor op. 🙁
    Beter eens alle vergunningen van zijn paardenstallen en ander bouwwerken
    in Graafschap Brakel navlooien !

  4. Nog erger, met een fiscaal attest de gift aftrekken van zijn belastingen, en de belastingsbetaler mag opdraaien voor een gift van illegaal verkregen geld… Terugstorten moet hij verdorie!!!

  5. Moeten we nu men zen allen De Croo senior bedanken dat hij een deel van zijn extra vergoeding schenkt aan Stichting tegen Kanker? Hoeveel zou de Stichting tegen Kanker hebben gekregen van De Croo senior indien dit schandaal niet was uitgekomen? Juist Ja.

  6. Hier word ik pisnijdig van, eerste steken van de belastingbetaler en dan “schenken” onterecht (gestolen) geld om uw imago op te poetsen.
    + Dit zal hij wel bij de belastingen kunnen inbrengen… WALGELIJK ADDERGEBROED!!!

Plaats een reactie

Delen