Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

IN BEELD. Boerenprotest in Brussel

Wannes Neukermans

Vrijdag worden er in Brussel een 3.000-tal landbouwers en tractoren verwacht, die op die manier druk willen zetten op de Vlaamse regering om een – voor hen gunstig – stikstofakkoord te sluiten. Ook Nederlandse boeren zakken af naar de Belgische hoofdstad, om hun lotgenoten te steunen.

Landbouworganisaties Boerenbond, ABS, Groene Kring, Jong ABS en Ferm voor Agrovrouwen organiseren een grote demonstratie in Brussel. Veel tractoren dragen slogans om het uitblijvende stikstofakkoord en het landbouwbeleid aan te kaarten. “Met Demir en Van der Wal (de Nederlandse minister voor Natuur en Stikstof, red.) aan het touw komt er een einde aan de landbouw”, was één van de slogans.

De Vlaamse regering probeert vandaag opnieuw een akkoord te vinden over het stikstofdossier, nadat ze woensdagochtend na meer dan 16 uur onderhandelen uit elkaar ging. De twee voornaamste knelpunten zijn het verschil tussen de landbouw en industrie en het principe dat een landbouwer de uitstootrechten van een andere, stoppende landbouwer kan overnemen.

Voorlopig roept minister-president Jan Jambon de topministers van de Vlaamse regering niet samen om verder te onderhandelen, waarschijnlijk mede door de boerenprotesten. Een akkoord wordt eerder voor dit weekend of erna pas verwacht.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2023/02/vlaamse-regeringscrisis-dreigt-door-gebrek-aan-stikstofakkoord-we-voelen-dat-er-een-politieke-laag-speelt/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “IN BEELD. Boerenprotest in Brussel”

  1. Dergelijke acties is NVA niet gewoon, ze zijn eerder het eeuwige ja knikken, vloeken, en toch aanvaarden gewoon. Dat er een crisis is, is normaal. Altijd roepen dat dit een democratie is, wel dit is een onderdeel van het democratische proces. Het is echter wel breder dan dit boerenprotest, die met het stikstofplan van Demir getriggerd werd, het is het gevolg van een reeks pesterijen, extra belastingen en regelneverij door de Vlaamse regering die zich maar blijven ophopen. En dat terwijl politici (en vakbondsvoorzitters) maar verder graaien en waar nooit een gerechtelijk gevolg aan komt, van El Kouakibi (subsidiegesjoemel) tot Decroo (jong als pornokoning, oud als pensioenfraudeur). Deze Vlaamse regering is een pest voor de Vlamingen en doet enorme afbreuk aan het Vlaanderen waar velen voor stemden en voor willen gaan. Het duwt de mensen terug naar de eenheidsstaat België, want wat we zelf doen, doen we heel wat slechter. Als je het debat bekijkt in het Vlaams parlement over het stikstofdossier bekijkt, zitten de excellenties op hun telefoon te tokkelen zonder zelfs naar de argumenten te luisteren in het debat. Excelleren doet deze Vlaamse regering enkel in graaien voor zichzelf en belasten en pesten van het Vlaamse volk. Voor dat alleen al steun ik de boeren 100%.

  2. De Belgische geschiedenis leert dat de Wetstraat alleen luistert naar het straatgeweld. Afwachten hoe de dictators Jambon en Somers rekening zullen houden met het beschaafd en waardig boerenprotest.
    Gisteren 04 maart broccoli gekocht bij de carrefour. Broccoli alleen uit Spanje voorradig (sic). Ziedaar het globaal en anti-Vlaams plan van de N-VA regering. Vlaamse landbouwproducten uit de markt gooien en vervolgens de Vlaamse boeren achter een cordon sanitaire plaatsen om te verhongeren.

Plaats een reactie

Delen