Een vlag met het logo van Extinction Rebellion. Foto Shutterstock

Een vlag met het logo van Extinction Rebellion. Foto Shutterstock

Uncategorized

Klimaatactivisten plannen actie tijdens Ronde van Vlaanderen

Simon Segers

De beruchte klimaatbeweging Extinction Rebellion zal zondag actievoeren tijdens de wielerklassieker de Ronde van Vlaanderen. “Laat ons van koers veranderen – stop fossiele subsidies”, luidt het motto van de organisatie.

In het afgelopen jaar vandaliseerden milieuactivisten van verschillende organisaties bekende kunstwerken in musea en lijmden zij zich vast op openbare wegen. “Dé belangrijkste wielerklassieker is het perfecte toneel om een breed publiek te bereiken voor een kwestie die ons allemaal meer zorgen zou moeten baren”, sprak een woordvoerder van Extinction Rebellion over hun plannen tijdens de Ronde.

Van koers veranderen

“In het recentste rapport van de Verenigde Naties waarschuwen klimaatwetenschappers dat we op koers zitten naar een onleefbare toekomst met massale migratie en miljoenen doden. Dit is een duidelijk signaal dat we onze verantwoordelijkheid moeten opnemen en actie moeten ondernemen om de milieu- en klimaatcrisis te bestrijden. Laat ons van koers veranderen!”, laat de organisatie ook weten in een publieke mededeling.

Rondom het parcours zullen activisten zich naar verluidt onder witte lakens leggen als symbolische ‘klimaatdoden’. Vorig jaar waren zij eveneens aanwezig op de Ronde en Luik-Bastenaken-Luik en afgelopen juli moest de tiende rit van de Tour de France tijdelijk worden stilgelegd nadat een groep hun handen had vastgelijmd aan het wegdek.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/07/vastgelijmde-klimaatactivisten-onderbreken-ronde-van-frankrijk/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

12 gedachten over “Klimaatactivisten plannen actie tijdens Ronde van Vlaanderen”

  1. Ik kan mij niet herinneren dat ik, ooit, naar “de koers” of “het voetbal” heb gekeken. Denk dat ik nu toch eens ga kijken. Ben benieuwd naar het spektakel wat de confrontatie tussen, enerzijds, de liefhebbers van “Brood en Spelen” en, anderzijds, de klimaat fascisten zal bieden. Yum, yum !

  2. Extinction Rebellion is niet meer of minder dan een anarchistisch links rebellistische kliek, die geweld uitlokt, om in een slachtofferrol geduwd te worden en zo probeert de democratisch kapitalistische wereld onderuit te halen. De stichter van Extinction Rebellion, de Brit Roger Hallam, doet in een interview met Der Spiegel de volgende uitspraak: ‘Als een samenleving amoreel handelt, wordt de democratie irrelevant’ en vindt zelfs dat de democratie moet vervangen worden door een ‘ecodictatuur’. Extinction Rebellion vertoont raakpunten met religieus fundamentalisme. De organisatie is een gevaar voor een democratische samenleving.

  3. Ik heb ze niet gezien. Misschien hebben ze er vanaf gezien. Maar ja, in het publiek waren dan ook méér vuisten dan puntzakken friet. Daar hadden de kabouter puntmutsen van XE niet van terug.

Plaats een reactie

Delen