Klimaatactivisten verstoren vluchtverkeer op luchthaven Eindhoven

Bron: Twitter

Uncategorized

Klimaatactivisten verstoren vluchtverkeer op luchthaven Eindhoven

Wannes Neukermans

Klimaatactivisten van Extinction Rebellion (XR) hebben zaterdag het terrein van Eindhoven Airport geblokkeerd. Enkele honderden activisten zijn naar de luchthaven gekomen om te protesteren tegen de luchtvervuiling, geluidsoverlast en gezondheidsschade die het vliegveld volgens hen veroorzaakt. Activisten hebben een hek doorgeknipt om het terrein van de luchthaven te betreden. Verschillende vluchten hebben vertraging opgelopen.

Volgens een woordvoerder van XR bevindt de groep zich op het terrein waar privéjets staan geparkeerd. De ingang van de VIP-lounge is bezet. De activisten betreden de landingsbaan niet, zodat andere vluchten van en naar de luchthaven niet worden verstoord. Toch zijn er uit veiligheidsoverwegingen enkele vluchten vertraagd moeten vertrekken. Nederlandse media spreken van een “grimmige sfeer”.

Anoniem

De Nederlandse landelijke politieeenheid (Koninklijke Marechaussee) heeft de groep meerdere keren gesommeerd om het terrein te verlaten, maar de groep weigert dat te doen. Volgens de woordvoerder van XR blijven de demonstranten op het terrein totdat het vliegveld hun eisen inwilligt. De marechaussee en de politie houden de groep tegen om te voorkomen dat ze de landingsbaan betreden.

Enkele demonstranten hebben met zwarte verf op hun vingers en gezicht gesmeerd om te voorkomen dat de politie hun vingerafdrukken kan nemen en hun gezichten kan checken in de politiedatabase. In appgroepen van Extinction Rebellion werd door sommigen opgeroepen om ‘anoniem’ te gaan.

De klimaatactiegroep eist dat Eindhoven Airport stopt met vervuilen, zich houdt aan “de klimaatregels” en dat er minder vanaf het vliegveld wordt gevlogen.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/naakte-activisten-in-nederland-opgepakt-een-overgeplaatst-naar-vreemdelingendetentie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

5 gedachten over “Klimaatactivisten verstoren vluchtverkeer op luchthaven Eindhoven”

  1. Ze bevinden zich op militair terrein, de Koninklijke Marechaussee is na 14:00 uur begonnen met het verwijderen van de activisten, tot nu toe zijn er tachtig werkschuwen gearresteerd. De meesten hebben zwarte verf over hun handen en vingers gedaan en zwarte strepen over hun gezicht getrokken zodat ze men geen vingerafdrukken kan nemen en hun gelaat niet met dat op politie archief foto’s kan vergelijken.

  2. Deze terroristen moeten met steeds en overal met harde hand verwijderd worden. Ze krijgen veel te veel aandacht en worden te dikwijls met te zachte hand benaderd. Met dit tuig wordt niet onderhandeld.

Plaats een reactie

Delen