Meta overweegt alle politieke advertenties op Facebook en Instagram te schrappen in Europa

Bron. Shutterstock

Uncategorized

Meta overweegt alle politieke advertenties op Facebook en Instagram te schrappen in Europa

Wannes Neukermans

De directie van Meta, het moederbedrijf van Instagram en Facebook, overweegt een bedrijfsbreed verbod op politieke advertenties in Europa. Ze maken zich zorgen dat de sociale netwerken van het bedrijf anders niet zullen voldoen aan de nieuwe EU-regelgevingen.

Europese regelgevers stellen nieuwe wetten op die volgend jaar van kracht zullen gaan, die grote internetbedrijven zullen dwingen om meer informatie te verstrekken over de politieke groepen achter online campagnes en welke gebruikers ze targeten.

Alles weigeren

Meta, onder leiding van CEO Mark Zuckerberg, is bezorgd dat de definitie van politieke advertenties onder het plan zo breed zal zijn dat het gemakkelijker zal zijn om alle betaalde politieke campagnes op de sites van het bedrijf te weigeren.

Bovendien zouden de meeste Facebook-gebruikers niet geïnteresseerd zijn in dergelijke reclame. De inkomsten uit politieke reclame zouden ook relatief klein zijn, in het grote plaatje bekeken. Tussen 2019 en 2020 genereerde het bedrijf volgens onderzoeksgroep Insider Intelligence iets minder dan $800 miljoen aan inkomsten uit politieke advertenties in de VS, minder dan 1 procent van de totale advertentie-inkomsten in die periode.

Een definitieve beslissing wordt genomen zodra de EU een definitie heeft vastgesteld van wat een politieke advertentie vormt voor haar nieuwe regelgeving.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2021/10/google-en-youtube-staan-niet-langer-advertenties-toe-die-klimaatverandering-in-vraag-stellen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Meta overweegt alle politieke advertenties op Facebook en Instagram te schrappen in Europa”

  1. Wordt het stilaan duidelijk waar de WEFfers naar toe willen ?
    Censuur op kritische stemmen voor corona, klimaathysterie,etc en nu ook voor onwelgevallige politieke partijen.

  2. Het grote linkse media-offensief is hier. Je kan geen enkele hoogwaardige livestream herbekijken van de Trump rally in Waco, een week geleden. De audio van elke stream werd express gedowngraded en vervormd door YouTube. Je kan het geluid amper verstaan op 720p. Kijk dezelfde rally op Rumble en je hoort kraakheldere audio van Trump en hoort de gi-gantische mensenmassa brullen

Plaats een reactie

Delen